HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2 wint in sensationele ontknoping

HEREN 2 WINT DERBY NA SENSATIONELE ONTKNOPING

 

Het was bepaald geen burenruzie in de derby FC Rijnvogels 2-Katwijk 2. Een mannelijk en spannend duel wat een ongekend einde kende. Een vroeg einde voor Thomas Dijk die al na drie minuten geblesseerd uitviel en een kwartier later onderging aanvoerder Frank Guijt het zelfde lot. Na de thee was Toufik Akrif nummer drie die geblesseerd af moest haken. Geen van de blessuregevallen was te wijten aan grove charges maar simpelweg een kwestie van ongelukkige momenten. Door het uitvallen van Thomas Dijk maakte Jack de Jong na lang blessureleed zijn comeback.

 

De 2-1 overwinning werd gevierd maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de oranjehemden in het eerste part van het duel de beteren waren. Dat zij niet tot scoren kwamen was de verdienste van doelman Gert Jan Vlieland die een perfecte wedstrijd op zijn conto kon bijschrijven. Vooral de vrije trap die hij uit de hoek ranselde was een hoogtepunt. Katwijk dus het betere team. Doch gerechtigheid is in de wereld en ook in de voetbalwereld vaak ver te zoeken. Daar waren de bezoekers recht op meer hadden kwamen de vogels na goed doorzetten en aangeven van Joey Ko op 1-0. Spits Thijs van Kruistum rondde het karwei bekwaam af. Doelman Frank Kardjani kon niet anders doen dan vissen.

 

Evenwicht

 

In het tweede bedrijf was er meer evenwicht tussen de beide teams alhoewel de Vogels sterker uit de kleedkamer kwamen en zich nu een aantal kansen schiepen. Vooralsnog lukte het Thijs niet om de 2-0 in de touwen te jagen en een fraaie omhaal van Sander van der Gugten had zomaar het doelpunt van de dag kunnen worden ware het niet dat de knikker op de lijn door een oranje voet werd gekeerd. De derby leek op een 1-0 zege voor de gastheren af te steven maar in de 89e minuut was het een verwoestende uithaal van Rick Arnoldus die ook doelman Vlieland te machtig bleek en de score in evenwicht bracht. Wellicht zouden beide partijen hier vrede mee kunnen hebben. Blijkbaar niet want de thuisclub trok nog eenmaal ten aanval. Leon Houwer kreeg het leer aangespeeld, had direct kunnen schieten maar kapte nog even zijn opponent uit. Vervolgens plaatste hij het speeltuig beheerst langs Kardjani, 2-1. Dat de vreugde explosie bij de roodhemden volgde laat zich niet moeilijk raden.

05/02/2017


Alle wedstrijdverslagen van

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media