HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2 wint derby tegen Quick Boys

TWEEDE VERRAST MET ZEGE IN DERBY

 

Winnen is natuurlijk altijd leuk maar winnen als je in een wat moeilijke periode zit is goed voor de moraal. Maar winnen van koploper Quick Boys in de gemeentelijke derby smaakt vele malen lekkerder. Het geschiedde in een vrijwel altijd sportieve derby en een zeer aantrekkelijke pot voetbal zoals het publiek het graag ziet. In dit duel herkenden we het team zoals het kan ballen en op deze voet verder gaand volgen er ongetwijfeld nog meer overwinningen. Het was een prestatief van het collectief.

Op basis van het aantal mogelijkheden kwam de zege de Kooltuinboys toe. In de eerste helft die met een 0-1 achterstand werd afgesloten waren de beste kansen voor de gastheren. Een knap schot van Leon Houwer werd al even knap door doelman Pim van der Plas gepareerd en de sluitpost zag kort daarna een vliegend schot van Wouter Soomer rakelings naast suizen. Het zelfde deed ook Leon Houwer. De immer ijverige Leen Heemskerk tilde een kopbal over de dwarsligger. Oude voetbalwetten deden heden ook weer opgeld: als jij ze zelf niet maakt doet de tegenstander het wel in de persoon van Martin Rog junior. Palief –al jarenlang een volbloed vogel- zag hoe de vogeldefensie mistastte op een lage voorzet en junior mocht van dichtbij binnen schuiven. Even van de schrik bekomen en een bakkie doen.

In het tweede bedrijf bleef het een aantrekkelijk schouwspel met twee teams die elkaar in balans hielden. Allereerst testte Leen de kwaliteiten van de Boyskeeper en aan de overzijde mocht collega Gert Jan Vlieland bewijzen dat hij niet voor niets onder de lat staat. Stef Onderwater leek in een aardige schietpositie te komen maar werd binnen de zestien uit balans gebracht, niet voldoende om de knikker op de stip te leggen in de ogen van de prima leidende referee. Het spel bleef op en neer golven maar veel doelrijpe kansen wisten de gasten van Nieuw Zuid zich niet te scheppen tegen een zich goed verwerende vogeldefensie. Een gelijkmaker hing echter eerder in de herfstlucht. Kevin de Jong werd binnen de lijnen gebracht. De fysiek sterke spits was koud in de arena en zijn eerste balcontact betekende direct de gelijkmaker. Na goed doorzetten van Thijs van Kruistum belandde het leer na een scrimmage voor de schietgrage pantoffel van Kevin en op de inzet had Van der Plas geen verweer, 1-1.

Roken de vogels bloed? Zat er nog meer in? Zij roken het en gingen voor de volle winst. Dat De Jong een gouden wissel was demonstreerde hij in de spannende slotfase. In een stevig duel met twee man aan en om z’n stevige body wist hij op karakter vanuit een ogenschijnlijk onmogelijke hoek de winnende treffer binnen te peren. Bij een volle Kooltuin zou deze ontploft zijn maar de intense vreugde aan Rijnvogelzijde was er niet minder om. In de dying seconds ontstond er door het aandringen van de Boys veel ruimte en kreeg Thijs van Kruistum alle ruimte om aan alle onzekerheid een einde te maken. De anders zo trefzekere schutter hield de voelbare spanning er in door in de handen van Van der Plas te schieten. Dat daarna het eindsignaal als muziek in de vogeloren klonk hoeft geen nader betoog.

29/10/2017


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media