Heren 2 wint derby tegen de Uien

TWEEDE WEET WEER WAT WINNEN IS

Na een serie – soms onnodige – nederlagen kwam een overwinning op het juiste moment. In de intergemeentelijke derby tegen Rijnsburgse Boys wees het scorebord een 4-1 overwinning voor de gastheren aan. Thijs van Kruistum was met drie doelpunten de gevierde man. Hij kon zich eindelijk weer eens botvieren.

Het werd de hoogste tijd om het zelfvertrouwen weer wat op te krikken. De ‘uien’ werden hiervan het slachtoffer. In de tot op heden wisselvallig verlopen competitie was het vandaag weer eens hosanna op de Kooltuin. Dat na een ruim half uur de bezoekers met tien man verder moesten beïnvloedde het spelbeeld nauwelijks. Op dat moment hadden de Vogels na een benutte strafschop van Thijs van Kruitum na een charge op Leen Heemskerk al de leiding genomen om vervolgens na een fraaie aanval de voorsprong te verdubbelen. Thom de Vries werd de diepte ingestuurd en legde het speeltuig panklaar voor de voeten van Thomas Dijk die geen moeite had om de 2-0 in de touwen te schuiven. Een aanval uit het bekende boekje. Maar even terug naar het begin toen doelman Gert Jan Vlieland al in de eerste minuut redding moest brengen. Later zou hij in de fout gaan maar toen stond het inmiddels al 4-0. Derhalve geen man over boord.

Aanvankelijk was het een evenwichtige pot waarin door beide teams om elke meter werd gestreden. Zo ontspon zich er een levendige wedstrijd waarin de Vogels meer dan in voorgaande ontmoetingen karakter toonden. Inzet en strijdlust vormen immer de basis voor een goed resultaat. Nog voor de warme thee op een kille en grauwe dag werd het 3-0. Thomas Dijk was de aangever en Thijs van Kruistum rondde deze fraaie aanval vakkundig af, 3-0. Kat in het bakkie voor de rust na een aantrekkelijke eerste helft.

Het tweede bedrijf werd een aanzienlijk mindere opvoering. De tien Rijnsburgers waren minimaal de evenknie van de gastheren die het overtal niet konden uitdrukken in een overwicht. Dat Thijs van Kruistum de 4-0 op het scorebord mocht laten aantekenen was het gevolg van twijfel in de geelzwarte defensie en liet hij doelman Roy Tijsterman voor de vierde keer de trieste gang naar het net maken en daarmee zijn hattrick voltooïend. De opponent bleef volharden om de spreekwoordelijke eer te redden en slaagde daar zowaar ook nog in. Een houdbaar schot van Dave van Poelgeest glipte tussen de benen van doelman Gert Jan Vlieland door op het moment dat de Vogels hun drie punten allang in de knip wisten.

Zo werd er voor de winterstop een halt toegeroepen aan de neerwaartse spiraal waarin het team van trainer Antoin Hoovers zich zag afgegleden. Tijd voor de feestdagen en weer oppeppen voor de tweede helft van het seizoen waar in goeden doen best wel de nodige punten kunnen worden bijgeschreven. Tenminste, als de mannen zo acteren als vandaag.