Heren 2 weer onderuit tegen Excelsior Maassluis

Excelsior Maassluis ligt het tweede niet

Net als vorig seizoen stond er na afloop een 1-4 eindstand op het scorebord. Na een wedstrijd die aanvankelijk voorspoedig begon want na 6 minuten had Dylan Guijt na een fraaie aanval de 1-0 al netjes langs doelman Danny Netten in het net geschoven.

Het is de laatste weken een broodje half om bij de mannen van trainer Stefan Schaafsma. Na een overwinning volgt er de week daarop weer een nederlaag. Frappant is dat de twee laatste overwinningen op vreemde bodem werden behaald. Nota bene in derby’s bij hoogvliegers Rijnsburgse Boys en Quick Boys. Kwestie van extra adrenaline?

Tegen een van de andere toppers en jaarlijkse titelkandidaat Excelsior Maassluis ging het echter op de eigen Kooltuin mis. Na de vroege treffer van Dylan trok Dean van Ooijen namens de bezoekers de zaken recht. Van Ooijen pikte het leer op het middenveld op en begon aan een slalom gelijk een skiër de poortjes op de piste vermijdt. Hij omzeilde de menselijke zwart-witte Rijnvogelpoortjes en rondde zijn solo doeltreffend af, 1-1. Vanaf dat moment werden de gasten sterker en slaagde de thuisclub er niet in om het vijandelijke doel daadwerkelijk te bestoken. Aan de overzijde was het echter wel prijs toen na een snelle uitbraak over links Menno El Abil doelman Arie van der Niet wederom liet vissen. Een doelpunt dat op afstand stonk naar buitenspel maar de warrige leidsman negeerde het vlagsignaal. Nadat kort daarop Sander van der Gugten binnen de zestien aan de noodrem ging hangen leek op slag van rust dat de marge groter zou worden maar Van der Niet weerde de inzet van Amir Dervosivic knap uit zijn kooi en hield zijn team nog in de wedstrijd.

Na de thee duurde het niet lang of die 1-3 viel er toch en nu was Joël Meinkes de afrondenr van weer zo’n snelle aanval. De vogels probeerden weliswaar het geloof erin te houden en hadden pech dat binnen twee minuten kopballen van Thijs van Kruistum niet binnen vlogen. Eerst was het een reflex van Netten en vervolgens viel de tweede net naast de mand. De treffer hing eerder aan de overkant in de lucht. Deze kwam er prompt en Joël Meinkes mocht zijn tweede keihard binnen peren, 1-4. Omdat de Maassluizenaren daarna nog enkele ultieme mogelijkheden onbenut lieten, werd de schade nog niet groter als dat deze al was. Nee, Excelsior Maassluis ligt het tweede niet. Overigens bevreemdt het mij dat de bezoekers ook dit jaar weer met een rood shirt speelden en derhalve de thuisclub genoodzaakt was om een reservetenue aan te trekken.