HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2 verwent het publiek

Doelpuntenfestival bij het tweede

 Sammy Zandbergen de geVIERde man.

 Na twee thuisnederlagen wilden de trouwe fans wel weer eens op een overwinning worden getrakteerd. Zij werden op hun wenken bediend. Met liefst negen treffers kregen zij waar voor hun geld. Enige smetten op de met 6-3 gewonnen wedstrijd tegen het altijd lastige Jodan Boys waren de blessure van Dylan Guijt en de rode kaart van doelman Mitchell Zandbergen. ‘Ik heb niks verkeerds geroepen’ verontschuldigde hij zich na afloop. Was het de frustratie na de tegengoal van Marvin Glas die over hem heen in het verlaten hok vloog? De arbiter: ‘Hij beledigde mij niet maar gebruikte een ongepast woord’. Reden voor de leidsman om de keeper vroegtijdig de warme douche op een kille zaterdag op te laten zoeken.

Zoals gezegd, Jodan Boys is altijd een lastige opponent. Zonder de immer gevaarlijke spits Thijs van Kruistum werd er ook een overtuigende zege behaald. Sammy Zandbergen, spelverdeler en als middenvelder topscorer met een kwartet aan treffers in dit duel, was uiteraard de geVIERde man. Tijdens de wedstrijdbespreking voorspelde hij een doelpunt te zou gaan maken. Dat het er uiteindelijk vier werden had hij zelf ook niet kunnen bevroeden.

Dat er uiteindelijk negen treffers zouden vallen had ook geen mens kunnen vermoeden toen het scorebord bij de rust slechts 1-0 oplichtte. Dat het tot deze ene goal van Sammy bleef – steekpass, keeper omspelen en beheerst afronden- was te danken aan de voortreffelijke Goudse sluitpost Rik Stalenburg die enkele geweldige parades van onder andere Dylan Guyt en Robbin van Dijk in huis had. Aanvankelijk was het een gelijkopgaand duel waarin de Goudse mannen slechts één keer echt gevaarlijk werden maar de gastheren toch overwegend de overhand hadden maar met de magere 1-0 bij de rust genoegen moesten nemen.

Het tweede bedrijf werd een mooie performance van de vogels. Een vlotte combinatie door het midden werd door Sammy verzilverd. Kort daarop bediende hij Corné Dijkhuizen die vallend over schoot. Een ongelukkige handsbal van een Goudse verdediger leidde de 3-0 in. Captain Sander van der Gugten was zelfverzekerd vanaf de kalkstip en liet Stalenburg kansloos. De Katwijkse beer was helemaal los. Na een scrimmage in de zestien was Sammy er weer als de kippen bij om de 4-0 in het vijandelijke nylon te schuiven. Kort daarop de tegentreffer van Marvin Glas en het wegzenden van doelman Zandbergen. Paul Melissen trok de keeperstrui aan en werd luidde door de supporters toegejuicht bij elke bal die hij onschadelijk maakte. Alvorens hij tweemaal kansloos werd gepasseerd oor Marvin Glas en Bradley el Idrissi had het tiental vogels de score al naar 6-1 getild. Wie anders dan Sammy Zandbergen uit een lastige hoek had de 5-1 genoteerd? Cahdion Melfor wilde ook nog een duit in het aardig gevulde zakje doen en na een fraaie actie vond hij de verre hoek. Uiteindelijk werd het dus 6-3 in een doelpuntrijk treffen na een prima potje voetbal van het tweede dat hiermee aan klantenbinding deed. Wat smaakte de Goudse kaas dit keer eindelijk eens lekker!

01/12/2018


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media