Heren 2 verspeelt weer de nodige punten

Tweede laat weer een zege uit handen glippen, 2-2

Weer lukte het tweede niet om een 2-0 voorsprong uit te breiden en na afloop met een 2-2 puntendeling genoegen moest nemen. Het leek een kopie van de wedstrijd tegen Noordwijk. Een uitstekende eerste helft met een dik verdiende 2-0 voorsprong niet verder uit weten te bouwen en alsnog het deksel – gedeeltelijk- op de neus krijgen. Triest maar waar ehdoch de hand dient derhalve in eigen boezem te worden gestoken. Met een handvol kansen om een snelle 2-0 voorsprong naar een ruimere marge te tillen en deze niet te benutten roept men het onheil zich onbewust over zichzelf af.

Het leek allemaal zo voortvarend te gaan in de derby tegen Rijnsburgse Boys. De uien leken vroegtijdig geschild te worden maar lieten zich niet in de pan hakken door het team van gelegenheidstrainer Frank Guyt. Hij had zijn jongens ingepeperd dat alleen winnen telt om uit de gevarenzone te geraken. Na 10 minuten had het er alle schijn van maar schijn bedriegt. De vroege treffer van Kevin de Jong- een dieptepass keurig afgrond- leek de opmaat naar een broodnodig succes. De kort daarop volgende 2-0 leek dit alleen maar te bevestigen. Een onverwacht zondagschot van Rens Kralt op zaterdag betekende de 2-0 achter de voor zijn hok staande doelman Alessandro Kwast. De vogels fladderden vrolijk verder. De 3-0 leek in de maak. De voorheen zo trefzekere spits Thijs van Kruistum had tot drie keer toe de marge op kunnen voeren maar het lukte hem maar niet om de rust met een ruime voorsprong in te gaan. Anderzijds waren de Rijnsburgse buren nog nauwelijks gevaarlijk geweest maar een snelle run van Kenzo Davids eindigde op de knie van de gedreven Sander van der Gugten. Voor de zoveelste keer achter elkaar een pingel in een wedstrijd van het tweede. De gevloerde Davids faalde niet vanaf de stip, 2-1. Balend dus de rust in.

Toen kort na de hervatting Bas Siebert de gelijkmaker binnen frommelde leek het naderend onheil voor de vogels nabij. Het is dat doelman Mitchell Zandbergen tot twee keer toe paraat was en zijn team op de been hield anders was het al vroeg over en sluiten geweest. De schwung van de eerste helft van de gastheren was ver te zoeken. Het werd nu een zaak van overleven en dat ene broodnodige punt maar zien te koesteren. Uiteindelijk lukte dit wel na een tweede helft waarin de uien uit hun schil kropen en veel gevaarlijker waren dan in de eerste ronde. Toch was er nog een mogelijkheid om een ultieme zege over de streep te trekken na een corner van Leon Houwer die in een kluwen van spelers door Jan en Alleman vlak voor het Rijnsburgse hok werd gemist. Achteraf blij met een punt? Het hadden er vandaag weer drie moeten zijn, hartstikke hard nodig om degradatievoetbal in de komende weken te vermijden. Maar de vogels zijn helaas wel in deze fase aanbeland. Het devies is om de komende weken de mouwen zo mogelijk nog hoger op te stropen want aan inzet mankeert het geenszins.