HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2 verslikt zich

Tweede bijt zich stuk op Zwaluwen

 

Na een doelpuntrijk festijn en dito zege op Rijnsburgse Boys ging het tweede vandaag tegen Zwaluwen geheel onnodig kopje onder. Omdat het in de eerste helft haar spaarzame kansen niet wist te verzilveren kreeg het uiteindelijk de kous op de kop. Een ongelukkig getoucheerde bal van Davey Krijgsman bezegelde het lot van de vogels die de Zwaluwen door deze lucky over de vogels heen zagen vliegen.

Het éénrichtingsverkeer richting doelman Ian Slagboom mocht niet baten. Tactisch was het ondermaats om de opgelopen 1-0 achterstand van voor de rust opgelopen achterstand ongedaan te maken. De vleugels werden niet al te vaak op de juiste wijze benut en de lange en hoge ballen in de zestien werden de door de bezoekers uit Vlaardingen vrij eenvoudig weggepompt. Nee, het was bepaald niet slim om op deze wijze de ongelukkige achterstand ongedaan te maken. Slechte één goed uitgespeelde aanval had de gelijkmaker op moeten en kunnen leveren maar de op maat afgeleverde voorzet van Tofik was niet aan Dylan besteedt. Hij schoof het leer zonder zelfvertrouwen naast en hiermee de ultieme mogelijkheid om langszij te komen naar de Filistijnen te helpen.

Had het zover mogen komen als in het eerste bedrijf de mogelijkheden om de score te openen waren benut?  Pech was natuurlijk dat na een corner de bal van de Vlaardingse lijn werd gehaald. Doch een reflex van doelman Ian Slagboom na een inzet van Dylan op een voorzet van Thijs was meer geluk dan wijsheid om zo maar te zeggen. Ook spits Thijs zag een kopbal van dichtbij door Slagboom gestopt, de doelman die de slagboom naar zijn heiligdom gesloten hield. Kortom, de knikker wilde er niet in terwijl deze er deze aan de overzijde na een scherpe voorzet die ongevaarlijk leek in een ultieme en tevens ongelukkige poging door Davey Krijgsman in de touwen achter Arie van der Niet belandde, de doelman die in het verdere verloop van het duel nauwelijks in actie behoefde te komen.

Met de 1-0 opgelopen achterstand leken de komende drie kwartier nog voldoende om de zaken recht te trekken maar zoals eerder omschreven, de strijdwijze leek niet geheel logisch. Het werd en kwestie van pompen of verzuipen. Weliswaar Had Thijs het recht om een pingel te kunnen claimen maar de arbiter zag er niets sin. Het één richtingsverkeer richting Slagboom eindige talloze malen in een doodlopende straat en de spaarzame uitvallen van de bezoekers leverden ook geen bloedtollende taferelen voor het hok van Arie van Niet op en zodoende eindigde het duel in een teleurstellend resultaat voor de vogels.

27/10/2018


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media