HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2 verliest derby

Quick Boys 2 revancheert zicht op De Kooltuin

Een pittige derby. Honderd procent inzet van beide kanten tijdens deze ‘burenruzie’. Mooi voetbalweer en veel publiek bij deze derby. De mannen van Nieuw Zuid namen revanche voor de eerder dit seizoen geleden 1-0 nederlaag. Ook die wedstrijd hadden zij moeten winnen maar verzuimden de vele kansen te benutten. Tijd om de zaken recht te zetten en zo geschiedde. Met een terechte 2-0 overwinning was de balans tussen beide teams weer in evenwicht. Een balans die tijdens de return toch wel in het voordeel van de Zeërs uitviel.

Voor een derby waar iedereen iedereen kent wordt de accu extra opgeladen en wordt er veel energie in het duel gestopt. Een mannelijk duel dat op het scherpst van de snede werd gespeeld. Arbiter Westland voelde het aan en liet (soms) te veel toe en niet elke overtreding werd afgefloten hetgeen ertoe leidde dat er nogal wat verzorging her en der nodig was. Per saldo kostte het aan beide zijden een vroegtijdige aftocht van een slachtoffer. De overtredingen gebeurden in het heetst van de strijd zonder dat er van gemene opzet sprake was.Dat Quick Boys uiteindelijk als winnaar het centrecourt van De Kooltuin verliet was terecht. Als het vizier van de bezoekers met name in de tweede helft op scherp had gestaan had het scorebord een hogere uitslag doen oplichten. Het was pas kort voor het scheiden van de markt dat Samed Arikan de tweestrijd definitief besliste. In de eerste helft ging het duel redelijk gelijk op met een iets dominanter optreden van de blauwwitten. Doelman Mitchell Zandbergen aan Rijnvogelszijde moest een keer flink aan de bak om de openingstreffer te voorkomen. Aan de overzijde had collega Martijn van der Zwart nauwelijks iets te doen. De gastheren creëerden weinig en zochten het heil in langen ballen op de twee spitsen, Thijs van Kruistum en Kevin de Jong die in de Boysdefensie hun meerdere moesten erkennen. De rust brak met de overbekende brilstand aan.

Vrij kort na de thee viel de eerste treffer. Twijfelen in de vogeldefensie werd door Bastiaan Cooren dankbaar afgestraft en vanaf dat moment leken de bezoekers aan de winnende hand. Maar wat in het eerste bedrijf vrij spaarzaam was veranderde aan de zijde van de thuisclub. Er werd meer opbouwend gevoetbald en zowaar moest Martijn de Zwart even naar de grond om een schot van Leon Houwer te pareren. De Zwart moest ook tijdig uitlopen om Kevin de Jong van het scoren af te houden. Desalniettemin bleven de beste mogelijkheden voor de Boys maar zij sprongen slordig met de kansen om. Na een paar vrije trappen werd het hoofd van Thijs van Kruistum gezocht en gevonden maar zijn kopballen konden De Zwart niet tot capituleren dwingen. Een eventuele gelijkmaker bleef derhalve uit en zou conform het spelbeeld niet geheel verdiend zijn geweest. Quick Boys bleef de beter voetballende ploeg en pas kort voor tijd werd dit in de score uitgedrukt na een razendsnelle aanval die door Samed Arikan tot de bevrijdende- nou ja bevrijdende- treffer werd gepromoveerd. Een snoeiharde kopbal van Sander van der Gugten had diep in de blessuretijd de spreekwoordelijke eer nog kunnen redden maar het projectiel vloog naast. Zoals gezegd, een verdiende overwinning voor de bezoekers. Het wordt langzamerhand tijd om weer eens een winstpartijtje te noteren want het team daalt af naar een zone waar het in principe niet thuis hoort.

 

 

23/02/2019


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media