Heren 2 | Heren 2 verliest derby tegen de Uien

Tweede trekt aan het kortste eind

De derby tegen de buren uit Rijnsburg ging nipt met 2-1 verloren. Het had net zo goed andersom kunnen zijn want de beide teams deden niet veel voor elkaar onder. Op zich leek het op een gelijkspel uit te draaien totdat kort voor het scheiden van de markt Robbin van Dijk met een knappe goal de drie punten in de Rijnsburgse knip stak.

Kenmerkend was wel dat er door beide teams voor elke meter werd gevochten. Een intergemeentelijke derby heeft toch altijd iets aparts. Veel doelrijpe kansen leverde het in de eerste helft niet op al kregen de Vogels wel veel corners en werd het leer twee keer van de geelzwarte lijn gehaald. De aanvallen van de uien waren ook niet van gevaar ontbloot maar de defensie van de gastheren gaf vooralsnog geen krimp. Toch zouden de Vogels nog voor de pauze de leiding nemen toen na een puike voorzet van Jan van Paridon het hoofd van Hans Brouwer de knikker naar de bovenhoek stuurde. Doelman Kevin den Haan zat er nog even tegenaan maar kon de fraaie treffer niet voorkomen.

Kort na de hervatting had de marge verdubbeld kunnen en zelfs moeten worden. Rian de Keijzer werd gelanceerd maar wachtte net iets te lang om de bal naar de vrijstaande Hans Brouwer te schuiven want die stond in ideale positie alleen voor het Rijnsburgse hok. Kans teloor en dat kwam duur te staan want nog geen paar minuten later lag de gelijkmaker al achter doelman Pieter Plug. Jurren Slootweg legde een vrije trap op het hoofd van Mathijs de Mooij en de gelijkmaker was een feit. Kort daarna redde Plug knap in een één tegen één situatie en bleef het een open strijd. Die kort voor tijd uiteindelijk in het voordeel van de bezoekers werd beslist.

Helaas ontbreken er een paar mooie foto”s o.a. het doelpunt van Hans.  Site accepteert geen te hoge MB waarden.