HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2 verder in bekertoernooi

TWEEDE BEKERT VERDER NA ZEGE OP NOORDWIJK

Het tweede is de laatste weken in goeden doen. Ook in het duel in het toernooi om de Districtsbeker West 2 waren de mannen van trainer Stefan Schaafsma aan de winnende hand. In de competitie werd eerder met 2-0 van buurtgenoot Noordwijk verloren maar nu waren de rollen omgedraaid. Met 3-1 werden de wit-roden uit het toernooi gewipt. Spits Thijs van Kruistum was met drie voltreffers uiteraard de gevierde man.

Het duel begon veelbelovend voor de gastheren. Kevin de Jong was binnen de minuut al dichtbij de openingstreffer maar zijn kopbal vloog rakelings voorlangs. De toon was gezet. Alleen werden de touwen achter sluitpost Aaron Wijsman nog niet gevonden. Ook niet toen Jack de Jong na een fraaie aanval vrij voor Wijsman verscheen maar die bleef knap de meester in de een-op-een situatie. Een levendig begin derhalve want de gasten uit die andere kustplaats lieten zich ook niet onbetuigd en doelman Gert Jan Vlieland moest zijn talenten aanboren om een vroege achterstand te verhinderen. Vervolgens zag hij tot zijn grote opluchting een volgende Noordwijkse prikactie naast zijn hok geprikt worden. Het duel was volkomen in evenwicht en aan strijdlust ontbrak het bij de beide kemphanen geenszins. Voor Kevin de Jong was de positie iets te lastig om de score open te breken maar collega spits Thijs was kort daarop wel trefzeker. De Sint is weliswaar nog niet hier te lande maar het was wel een cadeautje wat de altijd scherp loerende spits aangereikt kreeg toen een miscommunicatie tussen een verdediger en doelman koelbloedig en dankbaar door Thijs in ontvangst werd genomen, 2-0. Nog geen score om bij achterover in een fauteuil te gaan leunen. Zeker niet toen de gasten in de persoon van Ouasim Bakhira de aansluitingstreffer binnen jaste. Na een steekpass werd Thijs weer in kansrijke positie gemanouvreerd maar alleen voor Wijsman vergat hij zijn hattrick te voltooien en deed de knikker in de grijpgrage handen van de doelwachter belanden. Tijd om tijdens een bakkie over deze kans na te piekeren.

Ook het tweede bedrijf bleef levendig, aantrekkelijk en spannend. Het gevecht op het centrecourt van de Kooltuin was nog lang niet beslecht. De strijd werd hoofdzakelijk op het middenveld gestreden en de Noortukkers zochten de weg naar de gelijkmaker die er door goed en degelijk defensieve arbeid van de thuisclub nimmer op het scorebord zou verschijnen. Ook echt serieuze mogelijkheden om de bevrijdende 3-1 op het scorebord te doen oplichten bleven vooralsnog uit. Derhalve bleef het tot aan het scheiden van de markt behoorlijk spannend. Doch Thijs had het lekkerste voor het laatst bewaard. Na een perfecte pass van Leon Houwer liet hij de touwen achter Wijsman voor de derde keer trillen en kegelde hiermee Noordwijk uit het bekertoernooi. Aanstaande zaterdag is koploper Rijnsburgse Boys te gast voor een ongetwijfeld spannende derby. Hopelijk valt er dan ook weer te genieten van een mooie pot voetbal.

12/11/2017


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media