Heren 2: Tweede van het padje af

Het ritme van een keer winnen en daarna weer verliezen is verstoord. Het tweede leed een tweede achtereenvolgende nederlaag op rij. En dat nota bene tegen hekkensluiter FC Lisse. Op de 1-0 overwinning van de jongens uit het Bollendorp viel overigens niets af te dingen.

Om excuses aan te voeren gaat net een stapje te ver. Natuurlijk speelde het team vanwege blessures weer voor de zoveelste keer in een gewijzigde samenstelling maar dan nog. Dat de afgezwaaide Jack de Jong en Rob van der Gugten, nog wel speelgerechtigd na de thee het team moesten completeren is een teken aan de wand. Ook moest er nog een beroep op een speler uit her derde worden gedaan. Het begin leek voortvarend te worden want binnen de eerste minuut was er al de kans voor Robbin van Dijk die uit een lastige hoek de voet van doelman Niek Baars op zijn weg vond. Daar bleef het voorlopig bij. De jeugdige bezoekers, slagvaardiger en strijdlustiger werden de gevaarlijkste ploeg. Een bal door Sammy Zandbergen van de doellijn gehaald was het eerste teken aan de wand. De vogels slaagden er maar niet in om de bakens te verzetten en de Bollendorpers bleven de beter voetballende ploeg. Dat Ayten Dol met een kopbal de gasten op een verdiende voorsprong zette was dan ook geheel conform het spelbeeld. Deze stand werd de rust- en tevens de eindstand.

Ook na de thee lukte het de vogels niet om het duel in eigen hand te nemen. Weliswaar was Thijs van Kruistum dicht bij de gelijkmaker maar de attente Baas bleef hem de vogelspits de baas. Nee, het zat er niet in vandaag. Derhalve valt er weinig verheffends over dit ondermaatse duel van Rijnvogelzijde te vermelden.