HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Tweede toont haar ware gezicht

TWEEDE TOONT NU WEL HAAR WARE GEZICHT

 

De zeperd tegen Quick Boys was naar de vergetelheid gepoetst. Dat heeft FC ’s-Gravenzande aan den lijve ondervonden. Met een 4-1 nederlaag werden de Westlanders naar het land der kwekerijen terug gestuurd.

 

De uitslag zou doen vermoeden dat de Vogels een makkie hadden maar dat is een conclusie die ver beneden de waarheid is. Want in principe was het een gelijkwaardige opponent. Zij hadden echter de pech dat spits Thijs van Kruistum weer eens bewees een echte spits te zijn en met drie doelpunten de man van de dag werd. Vooral zijn derde treffer die de 4-1 betekende was een bijzonder fraaie. Vanuit een schier onmogelijke hoek de knikker over de uitgelopen doelman Vincent Madern in de verre hoek deponeren verdiende de schoonheidsprijs.

 

Zoals gezegd, de mannen uit ’s-Gravenzande waren een gelijkwaardige tegenstander en derhalve werd het een leuk en gelijkopgaand duel. Doelman Gert Jan Vlieland moest in eerste instantie wel een schot van Kirill Slutskyy onschadelijk maken alvorens Thijs van Kruistum de score zou open breken. Na een goede aanval stond hij op de juiste plek, 1-0. Kort daarna vergat hij de 2-0 op de borden te brengen maar het bleek echter uitstel van executie want na een goede actie van Thom de Vries kopte hij op beheerste wijze de knikker binnen. Het team draaide lekker en verdediger Mart Spierdijk was ook nog bij een derde treffer maar zijn kopbal verdween in het vangnet, het verkeerde net dus.

 

Het bleef een aantrekkelijk duel wat nog alle kanten op kon zeker nadat de bezoekers de marge hadden verkleind. Het venijn zat hem echter in de staart. Het was weer Thom de Vries die de aangever was waaruit Leon Houwer de 3-1 kon noteren en daarmee de zege veilig stellend. Doch het slotakkoord was voor Thijs. Hij bekroonde zijn goede wedstrijd met een fraaie treffer. Een diepe bal naar de rechterkant, doelman Madern trachtte het onheil te voorkomen maar vanuit een bijna onmogelijke hoek deponeerde Van Kruistum het leer in het verlaten hok. Misschien wel de mooiste treffer van de dag. De dag van Thijs. Niet alleen van hem want het team van trainer Antoin Hoovers leverde een prima collectieve prestatie.

02/10/2016


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media