HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2 sluit seizoen winnend af

NIET SPRANKELEND MAAR WEL POSITIEF AFSCHEID VAN HET TWEEDE

 

Afscheid van een seizoen. Afscheid van begeleiders en enkele spelers. Afscheid van een seizoen dat met drie nederlagen tegen respectievelijk Forum Sport, Noordwijk en Ter Leede begon. Gefronste wenkbrauwen van de getrouwen langs het lijntje. ‘Wat moet dat worden dit seizoen?’ vroegen zij zich lichtjes zorgelijk af. Het team richtte zich op, snoof nog even aan een mogelijke periodetitel en finishte uiteindelijk op een verdienstelijke zesde plek. In (Rijn)vogelvlucht en korte terugblik op dit seizoen. Afscheid van spelers en begeleiders wordt in de rubriek ‘nieuws’ nog even nader besproken.

Het tweede eiste de laatste twee wedstrijden de rol van scherprechter voor zich op. Nadat het team vorige week tijdens de intergemeentelijke derby Katwijk al naar de P/D zone had verwezen deed dit ook tegen Jodan Boys. Het vervulde de sportieve plicht tegen de Gouwenaren uit de kaasstad in een bepaald niet hoogstaand optreden maar trok uiteindelijk met een nipte 2-1 zege toch de winst over de laatste finishstreep van dit seizoen.

De eerste helft was voor de energieke Gouwenaren in the struggle for (hun) lijf. De vogels kwamen tot verre van hun niveau van de week ervoor. In de beginfase een kopbal van de flink gehinderde Kevin de Jong naast en een schot van Stef Onderwater waren vooralsnog de enige wapenfeiten  De bezoekers namen al snel de regie over en dat binnen de tien  minuten de 0-1 al in het nylon achter Gert Jan Vlieland lag was volkomen terecht. Marvin Glas profiteerde van de hem geboden vrijheid. Vervolgens een regenbui van corners in de Katwijkse zestien op deze warme zaterdag. Allen het gevolg van een sterker en beter Jodan Boys. Tussendoor nog even een waarschuwingschot(je) van Stef Onderwater wederom naast de verkeerde kant van de staander. Dat de gastheren kort voor de thee nog langszij kwamen was een mazzeltje toen een Goudse verdediger het leer ongelukkigerwijze met de hand toucheerde, rijp voor een pingel in de ogen van de goed leidende arbiter. Kevin de Jong was de aangewezen man omdat Thijs van Kruistum geblesseerd vanaf de zijlijn toe keek hoe zijn maatje mocht aanleggen. Kevin stuurde de geroutineerde doelman Marvin Straver (sluitpost van het Goudse vlaggenschip) het verkeerde bos in en met de 1-1 mochten de vogels de handjes dichtknijpen mede omdat kort na de gelijkmaker de vogeldefensie een scrimmage overleefde en een vrijstaande Goudse schutter op herhaling voor een schietcursus moet.

In het tweede bedrijf een ander optreden van de thuisclub. De balans was in evenwicht. Eerst moest Gert Jan nog wel zijn nog immer aanwezige talenten aanboren om de 1-2 te voorkomen doch daarna werd het 2-1 aan de overzijde. Kevin de Jong werd op rechts gelanceerd, knokte zich door tot aan de achterlijn en zijn voorzet was zodanig op maat dat Jack de Jong bij de tweede paal binnen kon tikken. De Boys uit Gouda lieten de Goudse kaas echter niet van het brood eten en gingen verbeten op jacht naar de gelijkmaker. Een schot voorlangs en een door Gert Jan genivelleerde vrije trap leverden hen geen succes op. De Katwijkse sluitpost was toch moeilijk te passeren en zijn verdedigende kompanen voor hem onder leiding van de kersverse ‘ome Sander’ verdedigden het vogelnest met succes. Aan de andere kant vergaten de Kooltuinboys de pot definitief op slot te gooien. Het zou hen bijna nog zijn opgebroken omdat een Goudse spits van dichtbij over peerde en een maatje van hem bij het scheiden van de markt nog de paal trof. Een ‘narrow escape’ derhalve. Het waren de laatste ultieme pogingen van de opponent die zich via de nacompetitie de reserve Hoofdklasse moet zien te continueren. Voor de vogels was dit reeds lang geleden een feit.

26/05/2018


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media