Heren 2 | Heren 2 sleept gelijkspel uit het vuur in derby

‘Onmogelijk’ gelijkspel in extremis

Geen stuiver, maar dan ook geen enkele stuiver zou je er voor hebben gegeven. De kans op een goed resultaat nadat een sterk Quick Boys kort na de rust op 0-3 was gekomen. Een nulletje of vijf, pakweg zes hing zo maar in de lucht. Maar zie. Na 90 minuten en een beetje stond er 3-3 op het scorebord.

Het resultaat van inzet en karakter en dat compenseerde daar waar het aan de kwaliteit van het spel ontbrak. Trainer Arie van Dijk beschikte over een kleine groep en moest ook nog een beroep doen op OUD (nou ja, zo oud ook weer niet) gedienden, Marc Oudshoorn, Lars Mulder en Leon Houwer.

Quick Boys heerste vooral in de eerste helft op alle fronten en stond binnen 20 minuten al op een 0-2 voorsprong. Matthijs Koster en Bastiaan Coorn waren hier verantwoordelijk voor. Dat de score niet hoger opliep was met name te danken aan doelman Pieter Plug die ook na de rust de nodige reddingen op zijn conto mocht bijschrijven. Collega Bart Pronk had in de eerste helft een makkie want de Vogels creëerden nauwelijks iets. De meeste passes kwamen bij de verkeerde kleur terecht. De schade bleef tot aan half-time tot 0-2 beperkt.

Toen Juda van Velzen kort na de hervatting de 0-3 binnen schoot leek het gedaan. De mannen van Nieuw Zuid zullen zichzelf kunnen verwijten dat het slordig met de vele mogelijkheden omsprong hetgeen hen achteraf duur zou komen te staan. Een lange run van Timon van Duijn was de aanleiding voor de inhaalrace. Na zijn actie kon Hans Brouwer van dichtbij de bal in het mandje deponeren. De geest kwam toen uit de Kooltuinfles. Het spel werd beter en nadat Mike Zwijnenburg een vrije trap binnenkopte gingen de rode mouwtjes nog verder omhoog. Lars Mulder zag een kegel richting kruising geblokkeerd. Aan de andere kant kropen de Vogels door het oog van de naald. Daar waar het voor de thee eenrichtingsverkeer was, werd het in de slotfase een echte wedstrijd. Toen stand-in Marc Oudshoorn op wilskracht de gelijkmaker binnen schoof zag de wereld er plotseling heel anders uit. Wie zei er ooit voor de zoveelste keer dat een balletje raar kan rollen? Waarvan acte op de Kooltuin.