HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2 | Tweede pakt een uitermate belangrijke driepunter

Er gloort nog hoop voor het tweede

 

De finish is in zicht. Met nog drie wedstrijden voor de boeg is er alles aan gelegen om de degradatie of de P/D wedstrijden te ontlopen. Een zeer belangrijke stap werd afgelopen zaterdag gezet door Capelle met 3-1 terug te wijzen. Met veel inzet van iedereen en dank aan Maarten Reyneveld kon de driepunter over de streep worden getrokken.

 

Na en serie van telkens nederlagen met een doelpunt verschil, kon er eindelijk weer eens worden gejuicht, Capelle was bepaald geen kat om zonder handschoentjes aan te pakken want er zat veel snelheid en combinerend vermogen in de groenzwarten. Veel kansen werden er de Vogels niet gegund en anderzijds hield de Katwijkse defensie ook behoorlijk stand. Toch was het na ruim een half uur dat een dieptepass door Maarten Reyneveld op waarde werd ingeschat. Eerst leek doelman Ard de Vries de zaak te kunnen klaren maar Reyneveld won de tweestrijd en schoof de 1-0 in de touwen. De spits die na een jaar blessureleed weer in het tweede wedstrijdritme op mocht doen was vandaag van grote waarde. Weliswaar werd zijn treffer al snel door Nicolson Josefa teniet gedaan waarmee de rust met de 1-1 stand aanbrak.

 

In het tweede bedrijf een veel gedrevener en aanvaller thuisclub. De beloning bleef derhalve niet uit. De schroom werd afgeworpen en het besef groeide dat er vandaag persé gewonnen moest worden. Maarten Reyneveld mocht op een aantrekkelijke plek een vrije trap nemen. Een prima trap die door doelman Ard de Vries knap werd gered maar de rebound werd eerst nog tegen de lat gekopt maar Rian de Keijzer schoot het drieluik keihard in de touwen, 2-1. Het werd nu zaak om nog met een stief kwartiertje op de klok om achterin de zaak gedisciplineerd de tent dicht te houden om de voorsprong te koesteren. Captain Jan van Paridon en zijn kompanen begrepen dit maar al te goed. Plots daar die snelle counter. Mike Zwijnenburg ontdeed zich knap van zijn opponent, stoomde op en gaf een puntgave assist op Maarten Reyneveld. Zo’n kans laat de geroutineerde spits niet aan zich voorbij gaan en schoot de Vogels in veilige haven, 3-1. Weliswaar had doelman Pieter Plug een fraaie parades in huis om de slotfase niet nodeloos spannend te maken. Een verdiende zege op basis van inzet en met dank aan de man die weer teug is van weggeest. Het scoren heeft hij nog niet verleerd.

 

29/04/2023


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media