HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Tweede pakt de Districtsbeker

DE DISTRICTSBEKER VOOR RIJNVOGELS 2

 De reserves van FC Rijnvogels sloten het seizoen op een prachtige wijze af. In de reguliere competitie eindigden zij weliswaar op de vijfde plaats maar het winnen van de beker gaf het seizoen de nodige glans. De mannen van trainer Antoin Hoovers waren een flink maatje te groot voor tegenstander HBS 2.

 Zaterdag 20 Mei was het dan zover. Het tweede team van FC Rijnvogels mocht aantreden in de bekerfinale tegen HBS 2 uit Den Haag om het seizoen een mooi toetje te geven. Het strijdtoneel was sportpark Zegersloot in Alphen aan den Rijn. Er werd ontspannen naar de wedstrijd toegeleefd, de randzaken waren perfect verzorgd in de vorm van de gezamenlijke busreis, broodjes en taart. Het weer werkte ook nog eens mee, al met al waren alle ingrediënten aanwezig voor een prachtige voetbaldag.Toen het eerste fluitsignaal klonk pakt Rijnvogels HBS direct bij de strot. De mannen hadden er zin in. Er werd vlot gecombineerd, druk vooruit gegeven en achterin zat de deur potdicht. De druk vooruit resulteerde in een aantal grote kansen en mogelijkheden maar helaas werden die nog niet verzilverd. Na het sterke begin zwakte de storm wat af en kwam de wedstrijd meer in evenwicht, waarbij gezegd dient te worden dat Rijnvogels niets weggaf en eenvoudig overeind bleef. Aan het einde van de eerste helft werd de wedstrijd opengebroken door een strakke lange bal van de achteruit waarbij Sander van der Gugten goalgetter Thijs van Kruistum vrij voor de keeper zette, deze faalde niet en schoot Rijnvogels naar een 1-0 voorsprong wat tevens ook de ruststand was. 

In de rust werden de puntjes op de i gezet en Rijnvogels schoot uit de startblokken waarbij Thomas Dijk al snel, na een vlot lopende aanval, de 2-0 binnenschoot. Rijnvogels speelde een gewonnen wedstrijd. HBS werd afgejaagd en geen moment werd het idee gewekt dat de mannen uit Den Haag beter in de wedstrijd zouden komen. Het afjagen resulteerde uiteindelijk ook in de 3-0 waarbij Frank Guijt een slechte uittrap van de keeper genadeloos afstrafte door de uittrap direct te promoveren in een doelpunt, 3-0. De fel begeerde beker was binnen en de Kooltuinstrijders waren nog gretig genoeg om een grotere uitslag neer te zetten. De zege kreeg uiteindelijk nog meer glans in de vorm van een doelpunt van Thom de Vries die een voorzet van Thomas Dijk binnenliep en de 4-0 einduitslag op het bord zette. Vrij snel na de goal van Thom de Vries barstte het feest los en werd de beverwinst groots gevierd. 

De zege en de beverwinst was dik en dik verdiend en een  zeer mooi afscheidscadeau voor trainer Antoiner Hoovers, begeleider Jaco Zuiderduin en spelers Thom de Vries en Dirk Varkevisser. Een mooi seizoen werd zo op zeer fraaie wijze afgesloten.

Verslag: Rob van der Gugten

 

21/05/2017


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media