HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2| Tweede pakt alsnog een punt

Tweede pakt punt op de valreep

 

Enkele trouwe supporters verlieten sportpark De Bongerd in Barendrecht vijf minuten voor tijd om tijdig bij de wedstrijd van het eerste bij Zwaluwen aanwezig te zijn. Zij geloofden er niet meer in dat de 1-0 achterstand nog ongedaan zou worden gemaakt. Onderweg bleek via een appje dat zij de gelijkmaker van Leon Houwer hebben gemist. De stemming werd er direct wat vrolijker op.

 

Trainer Arie van Dijk had zijn team zelfs nog met een onverwachte zege van de (kunst)grasmat kunnen zien stappen maar zover kwam het niet. Na de 1-1 kreeg Leon Houwer nog een mogelijkheid op de volle winst maar zijn schot werd gepareerd door doelman Steven Lugtmeijer. De late gelijkmaker was overigens dik verdiend en kwam tot stand na een vlotte één-twee tussen Jan van Duijn en Leon Houwer en laatstgenoemde rondde bekwaam af.

 

De vogels hadden dus het beste voor het laatste bewaard in een duel dat niet die kwaliteit van de week ervoor tegen Excelsior Maassluis had. Goed, het kan niet altijd kermis zijn maar als ‘het beste’ er eerder was uitgekomen had er meer ingezeten. Lange tijd keken de Katwijkers tegen een vroege achterstand aan die voortkwam uit een corner. Niemand die een hand (keeper) of hoofd uitstak om Kayo Rendewarin het inkoppen te beletten. Vervolgens slaagden de Kooltuinboys er niet in om echte kansen te creèeren en bleef het bij een aantal dreigende situaties zonder dat er een bal tussen de palen belandde. Behalve bij een buitenspelgoal die terecht werd afgekeurd. Brian Thong die van een blessure terugkeerde en minuten in het tweede mocht maken, liet zien dat hij uit het goede voetbalhout is gesneden.

 

In het tweede bedrijf sloeg de balans licht door in het Katwijkse voordeel. Het team werd sterker maar in de afronding wilde het nog niet lukken omdat er te vaak verkeerde keuzes werden gemaakt. Nadat Jan de Bruin zijn schot via de vingertoppen van Lugtmeijer over had zien gaan en Luuk van Leeuwen zijn schot voorlangs zag vliegen kwam de beste kans op de gelijkmaker. Spits Kevin de Jong kreeg het leer op maat voor de voeten maar schoot in kansrijke positie te gehaast over. Uiteindelijk zou de verdiende gelijkmaker dan toch nog zeer kort voor het laatste fluitsignaal genoteerd worden zoals hierboven omschreven.

 

29/09/2019


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media