HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 1: Tweede oefenzege tegen sterke tegenstander

FC Rijnvogels verrast Katwijk wederom in oefenduel

 

L’histore se repait’ zegt de fransman. Oftewel in het Hollands: de geschiedenis herhaalt zich. In het jaarlijkse één-tweetje tussen de oranjehemden en de ditmaal witte vogels werd het weer een 2-1 zege in het voordeel van de underdog van de Kooltuin die twee klassen lager acteert. Vorig seizoen werd deze eindstand in de thuishaven van de vogels genoteerd en afgelopen zaterdag prijkte er een dito uitslag op het scorebord op sportpark De Krom. Voor alle duidelijkheid, 1-2 dus.

 

Wat de historie ook heeft geleerd is dat er geen enkele conclusie aan is verbonden met de betrekking tot de kracht en sterkte van het team voor het nieuwe seizoen. De vogels vloerden in het verleden gerenommeerde teams als VVSB, Quick en de Koninklijke HFC. Opmerkelijk is wel dat tegen de hoger spelende en beter voetballende ploegen het spel het beste uit de verf komt. Geen geparkeerde bussen in het vijandelijke strafschopgebied maar open en aanvallend voetbal. Met alle respect, in de Hoofdklasse kwamen de mannen van trainer Jimmy Simons maar al te vaak dergelijke opponenten tegen maar tegen Katwijk is het elke keer opnieuw weer prettig ballen. En dan nivelleert het klassenverschil zich op bepaalde momenten in de wedstrijd.

 

Over de wedstrijd zelf.

De beide trainers Jimmy Simons en Jan Zoutman gebruikten deze wedstrijd zoveel mogelijk selectiespelers. Bij Katwijk ontbraken o. a. Robert Susan en Marciano Mengerink en aan Rijnvogelszijde Dirk Jan van den Oever en Niek Ossevoort. Genoeg manschappen over om er een leuke pot van te maken. De thuisclub domineerde aanvankelijk en voor de Kooltuinboys was het voorlopig alleen maar tegenhouden hetgeen ondanks enkele penibele situaties lukte. Gaandeweg het duel kwam er meer evenwicht in de wedstrijd en waren de bezoekers met enkele scherpe counters gevaarlijk. Eén daarvan leidde tot de openingstreffer van Jaap van Duijn. Met een scherpe pass door Roy van Leeuwen de diepte ingestuurd verschalkte de routinier doelman Mark de Vries. Diezelfde Van Duijn had bijna de 0-2 op zijn pantoffel maar de vrije trap werd door de Katwijk sluitpost fraai uit de bovenhoek getikt. De Vries had ook een parade in huis op een inzet van Roy van Leeuwen en zag de inzet van Arie de Vreugd naast zijn kooi verdwijnen. Al met al dus de beste kansen voor de witte vogels die echter een gelijkmaker om de oren kregen nadat doelman Arie van der Niet in eerste instantie een inzet van dichtbij knap pareerde maar de rebound van Ronald Bergkamp hem te machtig was, 1-1. Tijd voor een bakkie en voor het legertje wisselspelers aan beide zijden om zich warm te lopen.

 

In het tweede bedrijf dat twee keer vanwege het onweer onderbroken moest worden waren de betere papieren voor de thuisclub. Het trachtte met afstandsschoten doelman Jeffrey Verkerk (nu onder de lat) op de proef te stellen maar vlogen allemaal over. Was er al een gevaarlijke situatie bleef hij daar meester over. De KattukBinse bezoekers waren minder gevaarlijk dan in de eerste helft maar toch weer uiterst effectief. Bij een van de gevaarlijke aanvallen was het de ijverige Romano van der Stoep die Arno Dijkstra aanspeelde en de op het vogelnest teruggekeerde spits liet Ricardo Kieboom met een scherpe inzet kansloos, 1-2. In de slotfase drong de thuisclub nog sterk aan maar Verkerk en zijn verdedigende kompanen voor hem koesterden de al dan niet terecht verkregen voorsprong. L’ histoire se repait.

20/07/2019


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media