HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

‘Nieuw’ tweede nipt onderuit tegen de buren

‘Nieuw tweede’ verliest tijdens ‘burenruzie’

 

Een nieuwe lente, een nieuw geluid oftewel een (bijna) nieuw tweede, een nieuwe trainer en een nieuw seizoen. Voor het eerst kwam het gezelschap afgelopen zaterdag in actie tijdens een oefenpot tegen buurman Quick Boys 3. Een alleraardigst onderonsje met af en toe wat onaardige momenten in het heetst van de strijd die verder overigens mannelijk verliep. Uiteindelijk trokken de mannen van Nieuw Zuid met een nipte 3-2 zege de winst over de streep.

 

Het duel was amper 5 minuten oud toen het leer al achter doelman Sven IJzendoorn plofte. Na Rijnvogelbalverlies op het middenveld haalde Corstiaan Paap volkomen onverwacht in één keer uit en niemand en zeker IJzendoorn niet had dit verwacht. Hij kon de geplaatste lob niet meer achterhalen. Paap was het ook die nummertje 2 mocht noteren. Nu van dichterbij namelijk vanaf de kalkstip. Herhaalt de geschiedenis zich dat het tweede ook dit seizoen weer veel pingels tegen krijgt? Het zal toch geen voorbode zijn? Kortom, Paap liet de nieuwe Kooltuindoelman kansloos. De Boys voetbalden makkelijker na deze voorsprong en het lukte de thuisclub vooralsnog niet om de achterstand te verkleinen. Mede dankzij een reflex van doelman Joost Zuijderduijn die een inzet van de ijverige Timon van Duijn pareerde. Het was dezelfde Timon die kort voor de thee de anschlustreffer op fraaie wijze het leer over de uitlopende Zuijderdijn lobte. De afronding van een perfecte één-twee met Lars Mulder.

 

Het bakkie bleek de vogels goed te hebben gesmaakt. Het initiatief werd direct opgepakt en Zuijderduijn voorkwam de gelijkmaker en een kopbal vloog in dezelfde minuut over zijn kooi. Aan de overzijde voorkwam IJzendoorn een treffer door zeer attent uitlopen na een snelle tegenstoot. Zo bleef het een leuk potje over en weer. De gelijkmaker was verdiend maar kwam gelukkig tot stand. Met dank aan Mark van der Plas die ongelukkigerwijze met zijn borst de eigen goalie kansloos liet, 2-2. een stand die de realiteit overigens geen geweld aan deed. Beide teams gingen voor de volle winst. Het was uitgerekend Mark van der Plas die zijn ongeluksmoment deed vergeten en door een slecht door de vogeldefensie verwerkte bal tot de 2-3 promoveerde. De jonge Kooltuingarde ging in de slotfase op jacht naar de gelijkmaker. Deze bleef echter uit omdat een schot van Mohammed Gassama voorlangs scheerde en een geplaatste rood-witte kopbal van de doellijn werd gepeerd. Derhalve gingen de punten mee richting zee.

 

 

18/08/2019


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media