HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2 na overwinning weer in de subtop

TWEEDE REVANCHEERT ZICH TEGEN SMITSHOEK, 3-1

Het team van trainer Antoin Hoovers heeft de destijds smadelijke 5-2 nederlaag weggepoetst. In een aantrekkelijk duel trokken de Vogels verdiend met 3-1 aan het langste eind.

De start was voortvarend en de gastheren bleken er duidelijk zin in te hebben. Het was Frank Guijt die als eerste doelman Robin Boot een test afnam en toen bleek al dat de sluitpost van de bezoekers uit het goede hout was gesneden. Dat ondervond even later ook Leen Heemskerk die zijn kopbal van dichtbij gepareerd zag. Een openingstreffer hing echter in de lucht en die kwam er dan ook. Thom de Vries was de scherprechter die de assist van Ogur Kaya op waarde wist in te schatten. De mannen wilden meer en de 2-0 leek in de maak toen Thomas Dijk achter een dieptepass uit het achterland aanging. Zij keiharde pegel spatte echter uiteen op de paal. Geen 2-0, doch kort daarna de gelijkmaker toen Frank Guijt (hij was het toch?) binnen de zestien een oranjespits een onreglementair halt toeriep. Jeremain Sewambar stuurde vanaf de kalkstip doelman Gert Jan Vlieland het verkeerde bos is. De Vogels konden opnieuw op jacht naar de voorsprong. Thom de Vries leek er dichtbij op aangeven van Leen Heemskerk maar kon de vijandelijke touwen niet beroeren. Ook de bezoekers waren niet in staat om verandering in de stand te brengen en derhalve brak de rust met 1-1 aan.

In het tweede bedrijf startte de thuisclub sterk en Thomas Dijk stuitte op de voortreffelijke Boot. Ook Mitchel Beijersbergen kon hem niet passeren nadat Frank Guijt hem hiertoe in staat stelde. Diezelfde Frank was twee meter van de voorsprong verwijderd maar kreeg het leer verkeerd op de pantoffel. Toch hing die 2-1 in de kille en vochtige voorjaarslucht. Dirk Varkevisser was de doorzetter en Leon Houwer de scherprechter. Boot had tegen diens geplaatste schot geen verweer. Aan de overzijde toonde de roodwitte defensie zich solide en gaf weinig weg. Slechts één keer moest Gert Jan in actie komen hetgeen hem prima af ging. Het uurwerk tikte richting het einde. Paul Melissen zag doelman Boot met een voetreflex de 3-1 voorkomen maar deze viel bij het scheiden van de markt alsnog. Thomas Dijk was het die een verdediger op het verkeerde been zette en vervolgens de Smitshoek sluitpost de derde gang naar het net liet maken. Door deze verdiende zege mag het team zich weer een goede subtopper noemen.

23/04/2017


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media