HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2 | Heren 2 met hakken over de sloot naar derde op rij

Drie maal drie is negen

 

Op papier leek het een eenvoudig klusje te worden tegen hekkensluiter Voorschoten ’97 en na vijf minuten voetballen leek dit ook de realiteit te worden. De realiteit was na ruim negentig minuten anders en mochten de mannen van trainer Arie van Dijk de handen dicht knijpen met de 2-1 zege.

 

De trainer moest zijn team na de pauze op enkele plaatsen wijzigen omdat Paul Melissen kort voor half-time met rood een te vroege douchebeurt mocht gaan nemen. Het brak de ploeg op want na een bliksemstart met treffers van Hans Brouwer ( rebound na een vrije trap van Peer van Paasen) en een doelpunt van Peer zelf na fraai aangeven van Victor van Montfort, was het Katwijkse kruit verschoten. Wel werd er nog diverse keren gevuurd op doelman Marcel Quax maar deze bleek een sta- en lig- in de weg en liet zich niet meer passeren. De bezoekers kwamen deze snelle dreun te boven en gingen mee voetballen en zorgden soms voor het nodige gevaar voor doelman Pim van der Plas die samen met zijn kompanen voor zich een groen-gele inslag wisten te voorkomen. Al dient vermeld dat zij een keer door het bekende oog van de zelfde bekende naald kropen.

 

Na de break dus verder met tien man. Goed voetbal zoals bij vlagen voor de rust werd steeds schaarser. De numerieke meerderheid werd door de gasten goed benut. Zij groeiden in de wedstrijd daar waar de Vogels het struggle for life concept uit de kast moesten halen. Kwalitatief voetbal maakte plaats voor overleven. Toen Bjieri Michel – broer van de bekende Kasper uit het eerste- met een fraaie treffer in de bovenhoek Pim van der Plas kansloos had gelaten (1-2) werd het echt billenknijpen. Toch waren er een paar kansrijke counters die voor lucht hadden kunnen zorgen maar onzorgvuldigheid in de afronding voerde helaas de boventoon. Jammer, want het had de nodige lucht kunnen verschaffen om de spannende slotfase te ontlopen. Uiteindelijk liep het allemaal goed af en klimt het team naar de derde plek op de ranglijst na de derde zege op rij.

13/11/2022


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media