HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2 laat het lelijk liggen

Tweede geeft winst uit handen

 Hoe vaak doet in de voetbalwereld de kreet ‘Een wedstrijd met twee gezichten’ opgeld? Vaak dus. Zo ook dus de wedstrijd die het tweede tegen Noordwijk afwerkte. Een zeer goede eerste helft en met name het eerste halfuur leken borg te staan voor een driepunter in de derby tussen de teams uit de kustplaatsen. Een revanche voor de eerder schlemielige 1-0 nederlaag hing in de zeer winderige lucht toen bij half-time het scorebord 2-0 oplichtte. Een magere afspiegeling van de mogelijkheden om de marge ruimer te laten zijn. Het zou kort voor het scheiden van de markt opbreken.

Thijs van Kruistum stuurde in de eerste minuut doelman Aaron Wijsman al naar de hoek, een eerste waarschuwingsschot dat derhalve nog geen doel trof. Het was de opmaat voor de vogels om er lekker tegenaan te gaan. Er werd gretig en goed gebald. Noordwijk stelde er bitter weinig tegenover en de roodwitte defensie liet nauwelijks iets toe. Een combinatie Thijs van Kruistum en Kevin de Jong werd door laatstgenoemde in kansrijke positie over geschoten. Enkele minuten later vond hij de Noordwijkse touwen wel en hoe. Een voorzet van Taufik knalde hij vanuit een halve volley fraai binnen, 1-0. De tweede treffer liet niet lang op zich wachten. Gelegenheidslinksback Paul Melissen prikte de bal fraai voor en de kopbal van Thijs van Kruistum caramboleerde via het hoofd van collegaspits Robbin van Dijk achter de compleet verraste Wijsman. Een lucky goal dus maar ook die tellen en was gezien het spelbeeld ook verdiend. Helaas bleven enkele opties om de derde treffer te maken onbenut. De gasten stelden hier slechts enkele afstandsschoten tegenover waar doelman Mitchell Zandbergen geen problemen mee kende. Tijd voor een bakkie.

De thee zal toch geen slaapmiddeltje hebben bevat? Binnen de minuut stond Yuori Stafleu zo vrij als een vogel en mocht ongehinderd oprukken en trefzeker afdrukken, 2-1. Deze vroege tegengoals was koren op de Noordwijkse molen die nu plotseling wel ging draaien met als gevolg dat de gastheren nimmer in het ritme van het eerste bedrijf kwamen. Weliswaar kwamen er toch nog kansen en (sjes) op 3-1 maar Thijs en de stand-in Jack de Jong kregen de knikker niet achter het uitgestoken been van Wijsman. De goalie had geluk dat een corner door een maatje van hem van de lijn werd gehaald en er alsnog een Katwijkse treffer uitbleef. Naarmate de klok verder tikte werd het steeds meer billen knijpen en moest doelman Zandbergen een prima save verrichten om het naderend onheil voorlopig af te wenden. Toch zou de gelijkmaker vijf minuten voor tijd vallen. Een op zich niet zware overtreding van Rens Kralt op randje zestien werd gepromoveerd tot een makkelijk gegeven pingel. Voor routinier Mike van Zanten appeltje-eitje om Zandbergen op het verkeerde been te zetten, 2-2. Zo eindigde deze ‘sportieve burenruzie’ toch nog met een ietwat katerig gevoel voor de vogels. Was er ooit een spreekwoord met de veelzeggende tekst: ‘Vogeltjes die te vroeg zingen zijn voor de poes’. Zo maakte mij dat voorheen mijn lieve moeder altijd wijs. Helaas vandaag een waarheid als een koe.

10/02/2019


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media