HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2 laat de punten in Vlaardingen achter

TWEEDE NA DE RUST DOOR DE KNIEËN

Het was genieten aan de Zwaluwenlaan in Vlaardingen. Van het zonnetje dan wel te verstaan maar niet van een wedstrijd door Katwijkse rood-witte bril bekeken. Tot aan de rust leek het allemaal nog wel te gaan en werd er geen schade geleden alhoewel het al zeer snel uitvallen van Thijs van Kruistum natuurlijk wel een flink geval van schade in de frontlinie genoemd mag worden. Zwaluwen, beslist geen hoogvlieger, liep na de rust vrij simpel uit naar een 4-1 overwinning.

Hoe anders leek het in de 2e minuut toen Kevin de Jong al met een halve omhaal fraai scoorde doch de treffer werd geannuleerd. Was het de voorbode van een leuk toeven in Vlaardingen? Helaas niet want kort daarop raakte Thijs op een ongelukkige manier geblesseerd en was het einde verhaal voor hem. Paul Melissen verving hem. Er ontspon zich een gelijkopgaand duel zonder echt bloedstollende taferelen voor de beide doelen. Aanspeelpunt Thijs werd in deze fase wel gemist. Aan werklust ontbrak het aan roodwitte zijde zeker niet maar er konden weinig kansen worden gecreëerd al had Jack de Jong de bal na een vrije trap iets beter willen raken om tot de openingstreffer te komen. Zijn kopbal was slechts van halve makelij. Diezelfde Jack had kort voor de thee ook bepaald geen mazzel toen zijn overtreding (‘ik vond het een schouderduw’) met een pingel werd bestraft. Geluk voor hem dat doelman Julian Jochems de inzet van Edison Lima op fraaie wijze wist te pareren. Tea-time 0-0.

Kort na de thee scoorde Joep Pranger namens de gastheren de openingstreffer en de prangende vraag was of deze snelle tegenslag goed kon worden opgevangen. Helaas bleek het voor de thuisclub de opmaat om het initiatief te nemen en de Katwijkse Vogels het tegen de Vlaardingse Zwaluwen af zou gaan leggen. Overigens duurde het nog zo’n klein half uur alvorens Zwaluwen de marge zou gaan verdubbelen. Een vrije trap werd door Jochems in eerste instantie nog gekeerd maar tegen de rebound van Joey Gomes had hij geen verweer, 2-0. Op dat moment was het pleit min of meer al beslecht want ondanks alle goede wil en bedoelingen lukte het de vogels niet om een anschlustreffer te produceren. Na een hoekschop maakte Joep Verschoor (slecht gedekt bij de eerste paal) er 3-0 van alvorens Jack de Jong na een loepzuivere assist van Kevin de Jong de eer wist te reden voor zover eer iets waard is op zo’n moment. Dat het in de dying seconds nog 4-1 werd deed niet meer ter zake.

 

22/04/2018


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media