Heren 2 kende weinig problemen

TWEEDE HEEFT GEEN PROBLEMEN MET BARENDRECHT

Het was een reguliere 4-0 zege die het tweede tegen Barendrecht boekte. De overwinning zou nog meer glans hebben gekregen als deze ook goed zou zijn geweest voor de tweede periodetitel. Het mocht echter niet zo zijn want Quick Boys won in extremis van Excelsior Maassluis waardoor de dorpsgenoten met deze prijs gingen strijken.

Goed en wel, na drie wedstrijden met 0 punten in het begin van het seizoen had ook geen weldenkend mens kunnen bevroeden dat dit team later in het seizoen voor een periodetitel zou gaan. Het kan derhalve verkeren en nu speelt het in de subtop. Tegen het jonge Barendrecht bleek ook duidelijk dat de vogels gezien het spelbeeld bij de beteren van dit seizoen behoren.

Aanvankelijk was het een beetje aftasten van beide zijden maar de Katwijkse motor begon langzamerhand warm te draaien. Nadat Thijs van Kruistum een eerste mogelijkheid nog niet kon verzilveren was hij het die na knap voorbereidend werk Leon Houwer in staat stelde om van dichtbij doelman Steven Stoop geen schijn van kans te geven, 1-0. Het bleef lekker lopen bij de vogels die verdedigend de zaakjes achter onder controle hadden en de bezoekers geen treffer gunden. Doelman Gert Jan moest pas tegen de rust in actie komen om een vrije trap onschadelijk te maken maar toen leidde het team inmiddels al met ‘slechts’ 2-0. Dylan Guyt had met een fraaie assist Thijs op links in stelling gebracht en op knappe wijze lobte de spits de knikker over de uitgelopen Stoop in het verlaten hok, 2-0. Uit een corner dacht Sander van der Gugten raak te koppen maar mikte in de grijpers van Stoop. Een 3-0 bleef uit mede omdat de overigens goed leidende arbiter geen pingel gaf toen Kevin de Jong ‘erdoor was’ maar onderuit werd gemaaid. Derhalve bleef de teller bij tea-time op 2-0 steken.

Van horen zeggen (reporter moest naar Achilles Veen) bleven de gastheren ook na de rust de bovenliggend partij en Thijs scoorde binnen de minuut reeds de 3-0 waarmee de pot gelopen was. Stand-in Rob van der Gugten tilde de stand naar 4-0 na een prima wedstrijd waarmee trainer Stefan Schaafsma dik tevreden was.