Tweede kan koploper niet verrassen

Het is het tweede niet gelukt om koploper Excelsior Maassluis op sportieve manier pootje te lichten. De mannen van trainer Antoin Hoovers dolven het onderspit in een wedstrijd waarin de lijstaanvoerder uiteindelijk het betere team bleek maar pas in de blessuretijd de zege veilige stelde, 0-2.

De overwinning van de tricolores mag niet onverdiend worden genoemd. Tijdens het hele duel hadden zij met hun snelle aanvallen middels Daniel Furtado Olievera het beste van het spel. Het gat met de huidige koploper kon vandaag niet worden verkleind. Aanvankelijk leek het duel in evenwicht maar Daniel Furtatado Olievera wist na matig uitverdedigen van de Vogels voor de thee de bezoekers op voorsprong te schieten. De vogels groeven zich hierna allerminst in eigen nest in maar konden doelman Jesse Lub derhalve niet in verlegenheid brengen. De hoge ballen waren voor de lange doelman of zijn verdedigers voor hem waar Tobias Kleijweg met zijn lengte ook alle luchtaanvallen bezwoer.

Een stuntje zat er dus niet in. Het zou ook misschien iets te veel van het goede zijn geweest. Voorlopig moeten de Vogels nog genoegen nemen met een rol in de middenmoot daar waar zij in de vorige voetbaljaargang nog titelfavoriet waren. Als Thijs van Kruistum na een goed lopende aanval de gelijkmaker zou hebben aangetekend had er wellicht meer muziek in het restant van het duel kunnen zitten. Maar zijn inzet werd door de Maassluise sluitpost Lub onschadelijk gemaakt. Lub liet zich niet luppen door de Katwijkse spits en bleef overeind. De wanhopige pogingen van de thuisclub ten spijt, de gelijkmaker kon niet op het scorebord worden geprikt. In de blessuretijd konden de tricolores de zege veilig stellen nadat eerst doelman Gert Jan Vlieland nog knap had gered maar de rebound was een kolfje naar de hand van Ahmed Demirtas. Hij had geen moeite om de Katwijkse touwen te vinden.