HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2 in finale van de Disrictsbeker

TWEEDE NA ROYALE MAAR GEFLATEERDE ZEGE IN BEKERFINALE

 

Voor het team van trainer Antoin Hoovers valt er dit seizoen misschien nog een prijsje te winnen. Niet in competitieverband – of misschien in de derde periode als het team de stijgende lijn doortrekt- maar anders in de finale om de Districtsbeker. Door een ruim uitgevallen zege tegen Jodan Boys (5-1) zal het te zijner tijd HBS 2 als opponent ontmoeten. De Hagenezen wonnen na strafschoppen van Barendrecht 2.

 

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de overwinning geflatteerd was. De Goudse opponent was in de competitie de evenknie met een 0-2 overwinning op De Kooltuin maar moest op het eigen sportpark Overwei de eer met 1-3 aan de Katwijkse Vogels laten. Derhalve kon de halve finale voor de Districtsbeker alle kanten uit. Het dubbeltje –of het is het tegenwoordig 10 eurocent?- kon dus alle kanten op rollen gelijk de bal alle kanten uit rolt.

 

De eerste helft was in balans al was de eerste kans voor de Gouwenaren maar de attent reagerende doelman Gert Jan Vlieland voorkwam een vroege achterstand. Kort daarop weer een mogelijkheid voor de bezoekers maar de inzet scheerde voorlangs. Aan de overzijde was de thuisclub efficiënter. Een messcherpe voorzet van Dirk Varkevisser werd door Thom de Vries knap in de kruising gekopt en doelman Gregory Smeenk was een geslagen man. Vissen in Katwijk is voor een Gouwenaar wereldvreemd. Nog voor de thee werd de marge verdubbeld. Thijs van Kruistum, de aanvaller die ook niet te beroerd was om zijn defensie te steunen, krulde een vrije trap fraai achter Smeenk. Hiermee leek het potje al binnen te zijn mede omdat Naoman Benjaafer met twee gele kaarten vroegtijdig de arena mocht verlaten. Het mondje dicht houden tegen de goed leidende arbiter kon hij blijkbaar niet. Goed, de Vogels leken met een 2-0 voorsprong in een warm nest te zitten maar na de thee bleek dit vooralsnog niet het geval te zijn.

 

Tien tegen elf is niet altijd een voordeel. De tien Boys uit de kaasstad waren in het eerste part van de tweede helft zelfs dominant en knokten zich terug in wedstrijd. Terecht want van hen ging er de meeste dreiging uit. De aansluitingstreffer was dan ook volkomen verdiend. Dankzij een miscommunicatie in de Goudse verdediging mocht Thijs van Kruistum kort daarna de 3-1 binnen koppen en daarmee de weg naar de zege plaveïend. Jodan Boys op jacht naar de anschlustreffer liep echter in het Katwijkse mes omdat zij veel ruimte weg gaven. Hier werd door de gastheren dankbaar van geprofiteerd. Eerst schoten de invallers Paul Melissen en Stef Onderwater in kansrijke positie naast maar een vloeiende aanval, opgezet door Paul Melissen, door Thijs van Kruistum doorgeschoven bal naar Lars Mulder betekende 4-1 en tevens einde oefening. De jonge invaller Paul Melissen smaakte nog het genoegen om na een dieptepass uit het achterland beheerst de 5-1 binnen te schuiven.

 

Al met al een mooie overwinning die de finaleplaats opleverde. Waar en wanneer is op dit moment nog niet helemaal bekend. Maar het perspectief om voor de tweede keer in drie jaar de beker te winnen is er sowieso.

25/02/2017


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media