HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2| Tweede herstelt zich prima en is weer koploper

Tweede pakt de draad snel weer op

 

Verdiende uitzege bij Ter Leede, 1-3.

 

De eerste nederlaag, vorige week tegen Noordwijk heeft geen deukje in het verrouwen van het team aangebracht. Tegen Ter Leede speelde het met name in het eerste bedrijf een overtuigende pot en de 1-3 overwinning is terecht en had mogelijk zelfs nog iets ruimer kunnen uitpakken. Maar goed, het tevreden gevoel overheerste sowieso toch wel.

 

Vanaf het begin zetten de Vogels de thuisclub onder druk en binnen vijf minuten konden er al 5 corners op het kladblok worden genoteerd. Uit geen van de vijf standaardsituaties werd er gescoord maar het doelpunt dat na een stief kwartier de score openbrak was een beauty. Een pass van Benjamin van den Haak werd in één keer door Mohammed Gamassa op de pantoffel genomen. Het leer plofte achter de kansloze Clé Vos de Mooij in de touwen. Tot op dat moment had de thuisclub weinig in te brengen en stond de Katwijkse defensie als een huis. Even leek het gevaarlijk te worden toen de gastheren op een aardige plek een vrije trap mochten nemen maar de lage inzet werd een prooi van Sven IJzendoorn.

 

Halverwege de eerste helft werd de marge verdubbeld. Uit een corner van Leon Houwer werd Leen Heemskerk de koppende winnaar tussen een kluwen van spelers en zag de bal pas achter de doellijn worden weggewerkt. Een stand, geheel conform het spelbeeld. Toch kwamen de Sassenheimers vrij onverwacht nog terug in de wedstrijd toen een scherp schot in eerste instantie goed door IJzendoorn werd gepareerd maar in de rebound van Noah Marty was hij kansloos. Met 1-2 werd er gepauzeerd.

 

Het was al vrij rap dat na de rust de 1-3 op het scorebord oplichtte. Het was ook nu weer Mo die de treffer op zijn conto bijschreef. Hij werd keurig door Kevin de Jong ‘weggestoken’, omspeelde de doelman en schoof de bal in het lege mandje. Vanaf dat moment leek er geen vuiltje aan de inmiddels opgeklaarde lucht boven sportpark De Roodemolen. Af en toe wat slordigheden en een vleugje nonchalance in het spel waren er vooralsnog de oorzaak van dat de score niet verder werd uitgebouwd al deden zich er nog wel aardige mogelijkheden voor. Ter Leede trachtte nog wel de aansluiting te forceren maar de vogeldefensie liet zich geen tweede keer verrassen en derhalve bleef het bij 1-3. Tevreden gezichten alom. En terecht.

03/11/2019


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media