HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2| Tweede heel goed bezig

Tweede wint dorpsderby

 

Onverwacht koploper na 4 wedstrijden

 

Het vernieuwde team van trainer Arie van Dijk verbaast vriend en vijand tot op heden. Daar waar aanvankelijk werd verwacht dat het een moeilijke start en dito seizoen zou worden is de realiteit momenteel volkomen anders. Let wel, het is een momentopname want het seizoen is nog pril. Na vier wedstrijden gaat het elftal trots aan de leiding. Eén zwaluw maakt nog geen zomer maar binnen is binnen en de manier waarop spreekt tot de verbeelding. Het team speelt fris, onbevangen en met inzet en plezier. Dorpsgenoot Katwijk heeft dit aan den lijve ondervonden. In de sportieve dorpsderby trokken de oranjehemden met 3-1 aan het kortste eind.

 

In totaliteit bezien was het duel aardig in balans. Het verschil was echter dat de vogels gevaarlijker voor het doel van Frank Kadjari waren dan de Krombewoners voor de kooi van Sven IJzendoorn. De verdienste van de roodwitte defensie en tevens het middenveld dat prima acteerde, voorop gegaan door captain Leon Houwer die dit seizoen een uitstekende indruk maakt. Brian Thong, terugkomend van een blessure is een goede architect die lijnen uit kan zetten. Het veld werd breed gehouden en het positiespel oogde ook goed verzorgd. Dat het allemaal goed in elkaar stak mag blijken uit het feit dat Katwijk pas in de 42e minuut het eerste schot op doel kon lossen. Niet dat de Rijnvogelfrontlinie het vijandelijke doel constant onder vuur nam, maar er ging meer dreiging vanuit. Een schot van Leon Houwer zoefde net naast en er werden een aantal corners geforceerd. Uit een daarvan kopte Arie de Vreugd op fraaie wijze het leer in de bovenhoek. Een voorsprong waarmee ook de thee werd opgezocht.

 

Na de hervatting even een korte opleving van de gasten maar weldra was er weer evenwicht. De vogels werden zelfs de licht bovenliggende partij en dat deze pot uiteindelijk verdiend gewonnen zou worden was het gevolg van meer kansen scheppen. Kansen die aan de opponent nauwelijks werden vergund. De ene treffer die zij maakten viel in de laatste minuut uit een vrije trap van Edin. Doelman IJzendoorn haalde het leer fraai uit de hoek maar was tegen drie Katwijkers (waar waren de roodhemden op dat moment?) in de rebound niet opgewassen. De strijd was op dat moment echter allang gestreden omdat Kevin de Jong fraai raak had gekopt en Benjamin van den Haak alert was bij een voorzet van Leon Houwer. Tussendoor had Luuc van Leeuwen de keeper nog op zijn weg gevonden en Brian Thong de lat geraakt waarna de rebound net niet door Kevin de Jong binnen kon worden gewerkt. Een mooie en terechte overwinning.

 

13/10/2019


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media