HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2 had puntje verdiend

 

TWEEDE GRIJPT NAAST EERSTE PUNTJE

Het is de mannen van trainer Stefan Schaafsma niet gelukt om aan de derde wedstrijd ook maar een enkel puntje over te houden. Kort voor tijd werd een gat in de defensie hen noodlottig. Een gat dat door doelman Gert Jan Vlieland ook niet meer te dichten viel. Nadat de gastheren twee keer voor te hebben gestaan trok Ter Leede uiteindelijk aan het langste eind. 2-3.

Een beetje wrang gevoel omdat het team vandaag stukken beter acteerde dan in de beide voorgaande duels. Ondanks het ontbreken van twee vaste waarden in het hart van de defensie, Frank Guijt en Rob van der Gugten (beiden behoorlijk geblesseerd) leek er toch het een en ander in te zitten vandaag. Het eerste doelpunt (en tevens eerste van het seizoen) viel al vroeg in de wedstrijd. Robbin van Dijk rondde een fraaie dieptepass doeltreffend af en liet doelman Pieter Vis het werk doen wat in zijn naam ligt opgesloten, namelijk vissen. Al ging dit noodgedwongen. Vervolgens ontspon er zich een levendig duel tussen twee aanvallend ingestelde teams. Bijna leek de weer fitte Thijs van Kruistum de marge te gaan verdubbelen maar na enigszins opzij gedwongen te zijn trilde uiteindelijk slechts het zijnet. Optisch bedrog voor de kijkers op afstand.

Geen 2-0 maar 1-1 want de noodrem die Sander van der Gugten binnen de zestien hanteerde kent maar één sanctie en dat is de bal op de stip. Melvin van Steijn stuurde Vlieland het verkeerde bos in en binnen het kwartier was de balans weer in evenwicht. Toch zou voor de thee de voorsprong nog het levenslicht uit de grauwe natte hemel zien. Nu was van Kruistum wel trefzeker toen hij in kansrijke positie werd gemanouvreerd, 2-1.

In het tweede bedrijf trokken de Sassenheimers de zaken alweer vrij snel recht. Steven van der Zon profiteerde van het niet degelijk uitziende verdedigingswerk in de vogeldefensie en de gastheren konden weer opnieuw beginnen. De gelijkmaker gaf de bezoekers de boost om door te drukken maar vooralsnog voorkwam Vlieland dit met enkele succesvolle parades. Toch moest de Katwijkse sluitpost zwichten na het eerder omschreven gat in de linies voor hem. Door snel uit te lopen trachtte hij het gevaar te bezweren maar Louis van den Berg omspeelde hem en joeg de knikker snoeihard tegen de onbewaakte touwen, 2-3. De vogels leken nog niet lamgeslagen en spreidden nog een keer de vleugels. Paul Melissen werd een vrije doortocht aangeboden maar faalde tegen het uitgestoken been van Vis. De rebound werd door Stef Onderwater knap richting het verlaten doel gelobt doch een Ter Leede verdediger was net bijtijds ter plekke om de verdiende gelijkmaker te voorkomen. Een gelijkspel zou op basis van inzet niet misplaatst zijn geweest maar het was vandaag niet voor de mannen weg gelegd.

08/10/2017


Alle wedstrijdverslagen van

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media