HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2 haalt bakzeil tegen FC LIsse

TWEEDE LAAT HET LIGGEN IN LISSE

Het zag er bij de rust niet naar uit dat het team van trainer Stefan Schaafsma aan het kortste eind zou gaan trekken. Het speelde een goede eerste helft die het met een 1-0 voorsprong afsloot. Zou de lat boven de uitstekende doelman Björn Hagerty luttele centimeters hoger hebben gelegen was de marge naar 0-2 opgelopen maar na een scrimmage spatte de inzet van Wouter Soomer op het metaal uiteen. Desalniettemin werd de thee met een goed gevoel genuttigd.

Na een eerste gevaarlijke aanval van de thuisclub waren het binnen een kwartier toch de vogels die de leiding namen. Een fraaie dieptepass van Aleks Aulic werd door Stef Onderwater opgepikt, het duel met zijn opponent werd gewonnen en met een fraaie lob liet hij Hagerty kansloos. Een schot van Lars Mulder zoefde vervolgens langs de verkeerde kant van de staander (oftewel de staak zoals de Belg zo sappig pleegt te zeggen). Het tempo bleef in de match en daardoor ook aantrekkelijk omdat de gastheren zich ook niet onbetuigd lieten. Na een razendsnelle uitval was doelman Gert Jan Vlieland in extremis de reddende engel. Jaap van Duijn zag zijn poging voorlangs gaan en begreep nauwelijks dat even later zijn omhaal van dichtbij niet het vijandelijke net deed bollen. Verantwoordelijk hiervoor was de enorme reflex van de Lisser sluitpost. De laatste ultieme poging om alsnog voor half-time de marge te verruimen strandde zoals eerder vermeld op de Lisser deklat. Een 2-0 voorsprong bleef derhalve uit.

Hoe anders zou het tweede bedrijf eruit gaan zien. Eerst kwamen de vogels nog een keer goed weg en zouden gewaarschuwd dienen te zijn. De gastheren leken vleugels te krijgen na deze net-niet mogelijkheid. Toch kwam de gelijkmaker van Kay Gerritsen uit het niets vallen toen de roodwitte defensie even niet bij de les was. De thuisclub zette er een tandje bij en de Katwijkers leken even aangeslagen. Nauwelijks van de schrik bekomen lag nummer 2 al achter Vlieland. Menno Hagerty was hier verantwoordelijk voor en vanaf dat moment was het tweede als een zoekende in de woestijn waar meestal niets te vinden is. Het duel was geheel gekanteld. Luca Terrani werd de diepte ingestuurd en passeerde met een fraaie boogbal de uitgelopen Vlieland 3-1. Als kort daarop de kopbal van Thijs van Kruistum niet met een fraaie save door Hagerty over de lat zou zijn getild had het misschien nog een wedstrijd kunnen worden maar de 3-2 bleef uit. Sterker nog, Sander den Hoed strooide nog wat extra zout in de Katwijkse wonde. Thijs leek de stand nog iets dragelijker te maken maar weer was de lat de hang-in-de-weg. Dat hij na een van de weinige goede aanvallen kort voor het scheiden van de markt alsnog de 4-2 binnen mocht schuiven is louter voor de statistieken.

 

22/10/2017


Alle wedstrijdverslagen van Heren 3

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media