HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2 grijpt weer naast de punten

SCHLEMIELIGE NEDERLAAG VAN HET TWEEDE

 

Was het vorige week nog een kansloze nederlaag tegen RVVH na een slechte beurt, vandaag hadden de mannen van trainer Antoin Hoovers de uitwedstrijd bij Ter Leede de zaken beter voor elkaar. Toch ging het team met 3-1 de boot in. Aan inzet ontbrak het niet maar een paar schlemielige tegentreffers deden de Vogels uiteindelijk de das om.

 

De start was voortvarend. Binnen twee minuten lag de knikker al in de touwen achter doelman Glenn Theunissen. Een panklare voorzet van de immer ijverige Thomas Dijk werd door Thijs van Kruistum binnen gekopt. Een opsteker voor het team en voor Thijs die het net wat minder makkelijk weet te vinden dan in de vorige voetbaljaargang. Nog geen zestig tellen later had het zomaar 0-2 kunnen en misschien wel moeten worden. Wederom was het Thomas Dijk die Thijs bediende maar nu ging diens inzet rakelings voorlangs. De goede start van de Vogels leek heilzaam op het team te werken. Het had echter de pech dat Ter Leede binnen de kortste keren de zaken weer recht trok. Er ging een buitenspelsituatie aan vooraf alvorens Tom van Egmond via een Katwijkse rug de 1-1 ten onrechte mocht noteren. Het beloofde wat die vroege treffers in een open duel. Ook het derde doelpunt viel al snel. Een gevaarlijke aanval van de gastheren noopte doelman Gert Jan Vlieland tot uitlopen en vallend tikte hij het leer weg, helaas voor de voeten van Melvin van Stein die met een boogbal het verlaten doel vond, 2-1.

 

De Vogels leken echter niet aangeschoten en gingen op jacht naar de gelijkmaker. Deze kwam op naam van Thomas Dijk die echter in buitenspelsituatie zou hebben gescoord. Discutabel of niet, geen 2-2 voor de thee.

 

Na lange afwezigheid mocht Tom de Vries opdraven. Hij zou zijn comeback zo maar met een treffer hebben kunnen vieren maar zijn kopbal na een fraaie pass van alweer Thomas Dijk ketste via het aluminium over. Geen snelle gelijkmaker derhalve. De Vogels bleven pressie uitoefenen op het Sassenheimse hok maar op de een of andere wijze mocht het leer er niet in.

Bij een snelle tegenstoot van de gastheren werd het via het been van Vlieland 3-1 en weer was Melvin van Stein de scherprechter. De roodwitten weigerden zich bij de dreigende nederlaag neer te leggen en oefenden pressie uit om een nieuwe depressie te voorkomen. Een vlammend schot van Tijs van Kruistum werd door Theunissen knap over de lat gewerkt en Thom de Vries knalde in kansrijke positie over. Diverse scrimmages voor de neus van de Sassenheimse goalie leverden ook geen treffer op. Aan de overzijde moest de deur wel op slot worden gehouden om een eventueel geflatteerde vierde treffer te voorkomen. Dat zou gezien het spelbeeld teveel van het goede zijn geweest. Al met al weer met lege handen na een beter optreden dan de week er voor.

03/12/2016


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media