HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2| Tweede gaat onverdroten verder

Tweede wint spannende topper

 

Opnieuw een fraaie prestatie

 

Het gaat nog steeds crescendo met het team van trainer Arie van Dijk. Het is na de stevige pot voetbal op sportpark Ter Specke in Lisse waar een 2-3 zege werd behaald momenteel alleen lijstaanvoerder. Eigenlijk een ongekende weelde. De mee gekomen Rijnvogelsupporters zouden na het eerste half uur voetballen op het hoofdveld – een unicum- hun geld niet op een Katwijkse zege hebben durven zetten. Het zou een dikke min in de portemonnee hebben betekend. Wat echter wel mee in de knip ging waren de drie zwaar bevochten punten. Chapeau voor dit team dat zich na een achterstand terug knokte in de wedstrijd.

 

De –evenals de vogels nog ongeslagen thuisclub- domineerde in het begin. Het speelde vlot, was feller en had al snel de score open kunnen breken doch verzuimde dit en even later was de paal de reddende materiële engel voor de rood-witten. Het was voorlopig tegenhouden voor de mannen van de Kooltuin. Dat de gastheren uiteindelijk toch terecht de leiding namen was met dank aan onzorgvuldigheid in de Katwijkse verdedigingslinie. Arie de Vreugd speelde Brian Thong door het centrum aan, deze verlengde de bal helaas in de voeten van een andere Brian namelijk met de achternaam Ilioan met een geel shirt aan. Die pakte het presentje dankbaar uit. Gezien het spelbeeld niets op aan te merken maar het was wel een extra duwtje in de rug van de thuisclub.

 

FC Lisse kon hierna niet doordrukken om de marge te verdubbelen en de vogels kropen langzaam uit hun nest. Bij een der spaarzame tegenstoten was het Benjamin van den Haak die, flink gehinderd, goed doorzette en zijn poging doeltreffend in de verre hoek achter Jochem Lensen zag binnen vallen. Na de gelijkmaker wierpen de vogels de schroom van zich af en namen zelfs de leiding. Vanuit een moeilijke hoek schoot Timon van Duijn en de Lisser sluitpost loste waarna de attentie Luuc van Leeuwen de 1-2 binnen tikte. Enigszins tegen alle voetbalwetten in maar wetten worden in het dagelijks leven ook wel vaker overtreden. Onverwachte ruststand derhalve 1-2.

 

De tweede helft was volkomen in evenwicht en er ontspon zich een duel met alles erop en eraan. Tempo, missers en inzet van beide kanten. Doelman Sven IJzendoorn aan Katwijkse zijde onderscheidde zich twee keer en aan de overzijde deed Lensen dit ook na een inzet van Luuc van Leeuwen die de 1-3 op zijn pantoffel had. De treffer viel echter in de Rijnvogelmand na een corner die door David Verwey onhoudbaar werd binnen geknikt, 2-2. Met nog een ruim kwartier op de klokken gingen beide teams voor de volle winst. Deze ging uiteindelijk richting de Kooltuin. Een corner van de immer ijverige Leon Houwer werd door Arie de Vreugd doeltreffend met het voorhoofd binnen geslagen en hiermee de balans in Katwijks voordeel deed doorslaan. Het werd nog een heftige, spannende slotfase. De vogeldefensie doorstond enkele hachelijke situaties maar bleef overeind. Mo en Luuc vergaten nog enkele mogelijkheden te verzilveren om aan alle onzekerheid een einde te maken en derhalve klonk het eindsignaal van de souverein leidende arbiter Van Valen als herfstmuziek in de Katwijkse , van de spanning inmiddels rode oren.

 

 

 

 

19/10/2019


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media