HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2 gaat lekker door

TWEEDE ZET OPGAANDE LIJN DOOR

 

Na een moeizame start heeft het team van Stefan Schaafsma zich inmiddels opgewerkt naar een keurige zesde plaats. Afgelopen zaterdag werd RVVH het kind van de rekening en kregen in eigenhuis een 2-4 nederlaag aan de broek.

Dat het uiteindelijk 4-2 voor de roodwitten werd is gezien het wedstrijdbeeld een uitslag die als normaal zou kunnen worden bestempeld. Maar bij een 2-2 stand had de wedstrijd ook nog verkeerd kunnen kantelen. Na een 2-0 voorsprong door treffers van Leen en Thijs – beiden enigszins miraculeus leek er geen vuiltje aan de aanvankelijk blauwe, kille novemberlucht. Met een beetje mazzel had de marge nog iets ruimer kunnen zijn. De Kooltuinboys speelden een redelijk souvereine eerste helft en gaven weinig tot niets weg.

Nadat een vrije trap van Thijs van Kruistum via de vingertoppen van goalie Donovan Levestone over de lat was getikt en Kevin de Jong na een fraaie aanval net naast had gepeerd was het Thijs die de score leek te gaan openen. Na een dieptepass werd hij vrij voor de keeper gezet maar die wist het gevaar in eerste instantie te verijdelen. De rebound verzeilde in een kluwen van spelers waar Leen Heemskerk (of was het Kevin?) er met het koppie als winnaar uit tevoorschijn kwam. Via het hoofd van een verdediger verdween de bal alsnog in het vijandelijke mandje. Aan de overzijde een identieke vrije trap maar nu tikte Gert Jan Vlieland met de vingertoppen de knikker over de dwarsligger. Het was een van de spaarzame momenten voor zijn hok. Niet dat de vogels echt dominant waren maar het team had de pot redelijk onder controle en liep uit naar 0-2. Weer een niet alledaagse treffer die uit een kluwen van spelers voortkwam. Het was Thijs die er zijn pantoffel tegenaan kreeg en de knikker in het verlaten doel zag eindigen. Tijd voor een warm bakkie.

Na de rust leek er wat zand in de Katwijkse motor te zijn binnen geslopen. Het liep allemaal niet meer zo vlotjes en na een ongelukkig handsgeval van Sander van der Gugten mocht Chris Sprangemeijer vanaf de kalkstip aanleggen. Hij deed dit zo zuiver dat zelfs de languit gestrekte Vlieland er net niet bij kon, 1-2. Hercules (daar staat de H van RVVH voor) rook dat er meer te halen viel en na een razendsnelle counter trok Derek Raprecht de zaken al rap weer recht, 2-2. Zou hier een aanvankelijk zeker lijkende overwinning uit de vogelvingers glippen? De zojuist ingevallen Stef Onderwater ontzenuwde met een prachtige strakke pegel deze veronderstelling en scoorde de enige ‘normale’ treffer, 2-3. Want ook de vierde Rijnvogelgoal was niet het gevolg van een mooie aanval maar een ongelukkige blauwwite verdediger speelde vanaf de zijkant terug op zijn doelman. Deze zal de schuld ongetwijfeld aan een polletje hebben gegeven want op knullige wijze verdween de bal over zijn mistastende voet in de touwen. Een aardige surprise die in deze tijd van cadeautjes zeker niet misstond. Ach, de vogels maalden er niet om en kwamen derhalve goedkoop aan de bevrijdende treffer.

26/11/2017


Alle wedstrijdverslagen van

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media