Heren 2 even uit het goede ritme

TWEEDE STRUIKELT WEER OVER FORUM SPORT

Vorige week verloor het tweede van een sterk Excelsior Maassluis. Op zich niets op aan te merken. Forum Sport was echter een tegenstander van een minder kaliber alhoewel de eerste wedstrijd destijds op de Kooltuin ook in Voorburgs voordeel eindigde. Na een zeer matige eerste helft had er zeker na de rust meer ingezeten toen de vogels hun vleugels wat beter spreiden en ook reële mogelijkheden kregen om de voor de pauze opgelopen 2-1 schade te repareren.

In het eerste halfuur was hield het spel gelijke tred met het weer, niet om over naar huis te schrijven. Pas later kwamen er enkele lichtpuntjes nadat de Voorburgse blauwen al op een 2-0 voorsprong stonden. Zij oogden wat doortastender maar aan de beide doelpunten kleefde een luchtje van onbedoelde Katwijkse medewerking. De eerste treffer ontstond nadat de jeugdige invaller-doelman Julian half mis tastte op een hoge bal en Yai ‘l Amie simpel de score open kon breken. De Forummers bleven vervolgens toch enigszins de bovenliggende partij doch langzamerhand kwam er meer balans in de opvoering. Tot kansen voor de vogels leidde dit echter vooralsnog niet. Na een uitbraak over links en niet geheel adequaat verdedigen was het Ton Zijlmans die vanuit een moeilijke hoek via de binnenkant van de verre staander de 2-0 op het scorebord liet aantekenen. Pas daarna lieten de Katwijkers zich gelden en Kevin de Jong vond – net als vorige week- met een kopbal weer de lat op weg naar succes. Dar succesje was er even later wel voor Thijs van Kruistum die na een enigszins onoverzichtelijke situatie beheerst zijn bekende trekker overhaalde en de anschlustreffer achter Wilco Vermeer schoot, 2-1. Volop perspectief dus om in de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker of mogelijk nog meer te gaan.

Het kwam er helaas niet van. De vogels kwamen sterk uit de kleedkamer en in de eerste minuut trof Leon Houwer de lat. Aan de overzijde mochten de Katwijkers de handjes dichtknijpen dat de gastheren een ultieme mogelijkheid op de 3-1 aan zich voorbij lieten gaan door voor een leeg doel naast te koppen. Naast koppen deed ook Thijs bij het hok van Vermeer na een vrije trap van Aleks Aulic. Zelf mocht de spits ook voor een vrije trap aanleggen maar de doelman had er zicht op. Er dienden zich nog enkele aardige mogelijkheden aan maar de gelijkmaker bleef helaas uit en aangezien de gastheren ook niet meer tot scoren kwamen bleef de teller op 2-1 steken.