HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2 door naar volgende ronde LAV cup

FC RIJNVOGELS 2 NAAR VOLGENDE RONDE LAV CUP

Winst bij Alphen 1-2.

De overwinning van de Katwijkse reserves op, in en bij Alphen betekende een ticket voor de volgende ronde en de thuisclub wist op voorhand al dat het daartoe geen kans meer had omdat het reeds was uitgeschakeld. Het was een miezerige avond met een potje voetbal dat gelijke tred hield met het weer. Alphen kon niet beter en Rijnvogels kwam bepaald niet tot volle wasdom in een rommelig duel op het hobbelige veld.

De thuisclub kwam weliswaar enthousiast uit de startblokken en nam zowaar de leiding. Na een uitval over links werd de bij de tweede paal de vrijstaande Dennis over het hoofd gezien en deze schoot beheerst de bal achter doelman Gert Jan Vlieland. Deze moest nog eenmaal in actie komen om zelfs een tweede treffer te voorkomen. De Katwijkse Vogels die met name tijdens plaatselijke derby’s nog wel eens alles uit de tenen haalden, acteerden min of meer plichtmatig, althans daar had het alle schijn van. Langzamerhand namen zij toch echter het heft in handen en drongen de thuisclub op eigen helft terug. De gelijkmaker viel binnen het half uur. Het was een aanval uit het boekje die bij Mike Zwijnenburg begon, vervolgens via een panklare voorzet van Jack de Jong op het hoofd van Kevin de Jong belandde die keihard binnen knikte. Nog voor de thee werd de marge verruimd. Een bal binnen de zestien werd door Jan van Paridon koppend voor het hok gebracht waar Thijs van Kruistum van dichtbij het klusje afmaakte, 1-2.

Na de thee werd het er beter niet beter op. De gatheren ontbeerden behalve enkele gevaarlijke momenten de kracht om de gelijkmaker te forceren en de Rijnvogels vergaten de score op te voeren. Vooral in de slotfase kregen zij hiertoe enkele behoorlijke mogelijkheden maar het vizier van de anders zo trefzekere Van Kruistum stond bij het kunstlicht niet zo scherp als bij het daglicht en bleef de teller op 1-2 steken. Wellicht dat er in de volgende ronde leukere schouwspelen op het programma staan.

 

 

25/01/2018


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media