HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2 doet sportieve plicht in derby

REGELMATIGE ZEGE VAN HET TWEEDE

 

Was het in de eerste ontmoeting nog een benauwde 2-1 overwinning die in de blessuretijd werd geboekt, op sportpark De Krom waren de vogels met name in de eerste helft de betere van Katwijk en liepen uit naar een 3-0 voorsprong. Toen kort na de thee de gastheren middels een pingel tot 1-3 terugkwamen werd het weer een wedstrijd.

Voor de gastheren was het een cruciaal duel om zich aan de nacompetitie voor p/d voetbal te ontworstelen. Voor de vogels stond er niets meer op het spel. Zonder de beide spitsen Thijs van Kruistum en Kevin de Jong wisten de Kooltuinboys toch drie keer net achter doelman Frank Kardjani te vinden en de betekende de volle winst in een- ondanks de belangen voor de Krombewoners- sportieve derby.

Het werd van meet af aan een potje waarin het tempo hoog lag. De vogels kregen de eerste goede mogelijkheid maar Stef Onderwater was iets te lief met zijn uithaal en de prooi was voor Kardjani. Een aantal minuten later zou hij het beter doen met een diagonale pegel in de verre hoek die in het nylon smoorde, een fraaie openingstreffer. Zeker niet onverdiend op dat moment. Kort voordien had doelman Gert Jan Vlieland de gastheren van de openingstreffer afgehouden. Het spelletje ging in die fase redelijk gelijk op maar in de aanvallen van de FC school meer gevaar. Nadat Lesley Kluivers van links had voor gegeven was het Dylan Guyt die numero 2 op het scorebord schoot en wederom was de Katwijkse sluitpost een geslagen man. De thuisclub kreeg echter twee ideale mogelijkheden voor de anschlustreffer maar Gert Jan Vlieland had een geweldige reflex in huis op een inzet van Oualid Maatoug die vrij voor hem opdook. De volgende optie was mogelijk nog makkelijker omdat Niels Varkevisser vanaf 11 meter mocht vuren nadat Leon Houwer een zonde had begaan. Gert Jan koos de verkeerde hoek maar had de hulp van de paal ingeroepen. Het zou de thuisclub opbreken want pal daarna kwam de 0-3 op ongelukkige wijze tot stand. Gelegenheidsspit, de actieve Jack de Jong, hinderde Michel Parra zodanig dat deze het leer over en achter zijn eigen doelman deponeerde. De vogels leken op flu te zitten.

Kort na de thee ging de knikker opnieuw op de stip na een (overigens lichte) overtreding van Sander van der Gugten. Koos Gert Jan vorige week nog twee keer de goed hoek, vandaag had hij zijn kompas verkeerd staan. Demir Stroyil stuurde hem het verkeerde bos in, 1-3. In diezelfde minuut had de marge weer hersteld kunnen worden. Na een van de fraaiste aanvallen raakte Paul Melissen echter de deklat. Het bleek in het verdere verloop van de wedstrijd geen nadelige gevolgen te hebben want ondanks de ijver van de thuisclub die nadat zij op 1-3 waren gekomen de overhand namen, kwamen zij niet dichterbij. Het vogelnest werd goed verdedigd maar de frontlinie had haar kruit verschoten en zodoende werd 1-3 de eindstand van deze derby. Sneu voor de thuisclub maar de Rijnvogels deden hun sportieve plicht.

20/05/2018


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media