HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Tweede buigt voor sterke tegenstander

TWEEDE BUIGT VOOR STERK EXCELSIOR MAASSLUIS

 

Na een fraaie serie voor de winterstop moest het tweede na de seizoenshervatting haar meerdere erkennen in Excelsior Maassluis. Aan de 1-4 nederlaag –misschien ietsje ruim- viel echter niet te tornen. De mannen van trainer Stefan Schaafsma werden geconfronteerd met tot op heden de sterkst spelende tegenstander.

 

Eigenlijk waas het van meet af aan al duidelijk dat de gasten –waarom in het rood zodat thuisclub de Vogels in een reservetenue moesten spelen?- de bovenliggende partij waren. Sterk in combinatie, snelheid en positiespel. Met twee snelle mannen op de beide flanken werd het een uiterst lastig dagje voor de Katwijkse afweerlinie.

Binnen de minuut was er het eerste waarschuwingsschot maar doelman Gert Jan Vlieland zag het leer over suizen. Excelsior beheerste het duel en drong de vogels vaak terug richting eigen nest. Toch dienden er zich enkele mogelijkheden aan voor de Kooltuinboys en neem de vallende kopbal van Kevin de Jong die beter lot had verdiend. Maar goed, dat Excelsior de leiding zou nemen zat er gewoonweg dik in. Alleen was het sneu voor Joey Ko dat hij in een moeilijke situatie binnen de zestien als ultieme redmiddel naar de noodrem greep. Gert Jan pareerde de elfmeterkick van Rick van der Struis in eerste instantie prima maar de rebound was niet voor een vogelverdediger maar voor de meer attente Rashid Browne, 0-1.

Deze schade bleef, mede dankzij een prima parade van Vlieland, beperkt tot aan de thee.

 

De flitsende start van de bezoekers na de doelwisseling leek het duel al in een vroeg stadium te beslissen. Een razendsnelle aanval werd door Browne tot 0-2 gepromoveerd en gezien de verhoudingen in het veld leek een dreigende nederlaag onafwendbaar. Toch deden er zich mogelijkheden voor om er middels een anschlusftreffer nog een wedstrijd van te maken. Een perfecte assist van Jack de Jong werd door Thijs van Kruistum met de kop rakelings langs het hok van Lars van Gastel geknikt. Toen de spits zichzelf een kans verwierf werd deze hem via niet in het boekje geaccepteerde methoden ontnomen. Thijs zelf stuurde vanaf de kalkstip Van Gastel het verkeerde bos in en leek het weer even een wedstrijd te worden. Leek, want in no-time verzilverde Reilly Bakboord via stuurboord de zoveelste mooie aanval en liet Vlieland kansloos.1-3. Toch gaf de thuisclub nog even alles wat het in de kast had en dit resulteerde in een kopbal van Kevin de Jong die op het aluminium uiteen spatte en derhalve een nieuwe aansluitingstreffer achterwege bleef. Het uurwerk tikte richting einde en in de laatste tik deelde Amar Klepo nog een laatste tik uit, 1-4. Nogmaals een terechte nederlaag tegen een sterk team dat vrijwel elk seizoen in de top meedraait en al diverse keren de titel won dus…………

28/01/2018


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media