Heren 2 | Heren 2 buigt voor Scheveningen

Nederlaag valt te hoog uit

Uiteindelijk moest het tweede het in de slotfase afleggen tegen Scheveningen. Na enkele minder goede wedstrijden kwamen de youngsters van trainer Arie van Dijk prima voor de dag, zeker in de eerste helft. De 4-1 nederlaag komt geflatteerd over al dient vermeld dat de bezoekers uit de andere kustplaats met name bij het scheiden van de markt scherp waren en de 1-2 snel ombogen naar de 1-4. Het tempo lag lekker in de eerste helft waarin de bezoekers de leiding namen na een uitval over rechts. De bal werd half verdedigd en de vrijstaande Paul Nistor liet doelman Pieter Plug kansloos. De Vogels hadden een snel antwoord toen Hans Brouwer verdedigers en de uitgelopen doelman Mitchel Buijs verraste en de knikker het lege doel in rolde. Zeer kort daarna een rush van Jeroen van Duivenvoorden waarna Hans Brouwer deze fraaie aanval afrondde. Te vroeg gejuicht want langs de lijn ging er een vlag omhoog. Met de stand en de beide ploegen in balans ging de rust in.

Het hoge tempo van het eerste bedrijf kon net niet meer gehaald worden en het was Norman Nagy die al snel de 1-2 op zijn naam bracht. De Vogels voerden de druk op, Jan van Paridon kopte net naast en er ontstonden meer kansen zoals voor Timon van Duijn wiens schot een prooi van Buijs werd. Het lukte maar niet om de gelijkmaker te produceren. Gezien de verhoudingen zou dat terecht zijn geweest maar het kwartje viel de andere kant op toen Kinaen (Pounali?) na een snelle counter keihard de 1-3 binnenschoot en daarmee de zege vrijwel zeker veilig stelde. Hij strooide in de laatste minuut nog een schepje extra zout in de Katwijkse wond door de 1-4 in het mandje achter doelman Plug te leggen.