HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2 beleeft dramatische dag

Tweede zakt door het ijs tegen Capelle

 

In vijf minuten tijd loopt het tweede tegen een kansloze nederlaag op.

 

Om wat punten te vergaren en weg te geraken uit de gevarenzone leek uitgerekend degradatiekandidaat Capelle de ideale tegenstander om de volle buit te scoren. Niets was echter minder waar. Tussen de 23e en 28minuut stortte het Rijnvogelnest volledig in elkaar.

Ondermaats verdedigen en alweer – de zoveelste- pingel tegen en het met rood wegzenden van Sander van der Gugten betekende al in een vroeg stadium einde verhaal.

 

Het tweede beleeft een seizoen van uitersten. Voor de winterstop nog in de kopgroep bivakkerende en nu vechten om uit de gevarenzone te blijven waar het nu slechts 2 punten boven staat. Er is nog geen directe paniek maar de stormbal hangt al klaar om gehesen te worden. Geen prettig vooruitzicht. De komende wedstrijden zal er geknokt moeten worden met het volledige besef dat het menens wordt. Het zal toch niet zo zijn dat het hoogste niveau bij de reserves waarin de vogels jaren lang lekker mee  draaiden uit handen wordt gegeven?

 

Goed, het moge duidelijk zijn. Zeperds zoals tegen Capelle kan het team zich niet meer permitteren. Terugblikkend op de wedstrijd leert dat het eventueel anders had kunnen lopen als binnen 10 minuten twee kansen in treffers waren omgezet. Doch Jan de Bruin en Thijs van Kruistum wisten het net achter Ard de Vries niet te vinden. De terugblik leert eveneens dat de verdediging vandaag ondermaats presteerde en dat de penalty waaruit de 0-3 voort kwam dit keer geheel onterecht was. Er werd een overtreding op Sander van der Gugten begaan en uit dit duel ontstond de situatie waaruit Sander blijkbaar een lichte overtreding zou hebben begaan. Arie van der Niet koos de goede hoek maar was kansloos tegen de inzet van Enrico Elderhorst. Sander liep tegen de tweede gele prent aan en werd naar de douche verbannen.

De 10 overgebleven vogels vlogen vervolgens in het verdere verloop van de wedstrijd die geen wedstrijd meer werd achter de feiten aan.

Na de rust sneden de snelle Capellespitsen nog twee keer gelijk een scherp mes door de boter door de Katwijkse defensie en daarmee het drama kompleet makend. Capelle verdiende de zege als het team dat knokte om degradatie te ontlopen en speelde beduidend beter dan de vleugellamme vogels. Yannick Omgebo was met 3 treffers de gevierde man bij de groenzwarten.

 

Heel gauw vergeten deze wedstrijd en de ruggen rechten, de koppen omhoog en weten waar het omgaat in de komende wedstrijd waarvan de uitbeurt tegen FC Lisse op het menu staat. De statistieken leren dat hier bijna nooit gewonnen werd dus hoog tijd om de statistieken een keer te loochenstraffen.

24/03/2019


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media