HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Tweede bekert verder

Tweede bekert verder als poulewinnaar

 

Het venijn van de poulewedstrijden voor de Districtsbeker zat hem in de staart. De laatste thuiswedstrijd tegen ‘buur Valken ‘68’ zou met een puntendeling voldoende zijn om een ‘rondje beker’ verder te mogen ballen. Het werd echter 3-2 een zege die lange tijd met tien man spelend in de tas werd gestopt. Na Duindorp 2 en Quick Boys 4 aan de kant te hebben gezet werden ook de Valken neergeschoten.

 

Het is nog wel even wennen voor het nieuwe tweede met enkele jonkies in de gelederen. De wedstrijden voor de beker zijn een aardige warming-up als straks het echte zware werk tegen opponenten als Quick Boys, Rijnsburgse Boys en Excelsior Maasluis op de voetbalagenda staat. Voorlopig zijn de overwinningen in het bekertoernooi een aardige opsteker maar vooralsnog geen graadmeter.

 

Het duel tegen de geel-rode buren verliep vooralsnog niet geheel naar wens maar aan het eind van de rit heerste er toch een voldaan gevoel. Meer dan een uur lang moest het team de strijd met 10 man voeren omdat Bart van der Plas een doorgevlogen Valk onreglementair uit de vlucht had neer gehaald. Rood is de kleur van de liefde maar ook van het vroegtijdig gaan douchen. Bart was nog nauwelijks vertrokken of Jan de Bruin ging ook in de fout. Een pass in de voeten van Bas Roorda werd door de Valk verzilverd door het leer knap in het vogelnest te schieten. Moment van bezinning en de ruggen te rechten. Geen man over het Rijnvogelboord. Timon van Duijn trof doelman Jordy Blikman op zijn weg naar succes en Marc Oudshoorn zag zijn kopbal na een corner via de lat over suizen. Kevin de Jong kopte vervolgens naast en aan de overzijde verzuimde Stefan Star om de bezoekers aan de 0- 2 te helpen. Derhalve bleef de opgelopen schade tot een minimum beperkt.

 

Na de thee was het de thuisclub die direct de duimschroeven aandraaide. De eerste kans werd nog gemist maar binnen de minuut was de stand in evenwicht. Na een dieptepass verzilverde Kevin de Jong de mogelijkheid koelbloedig en trok de zaken weer recht. Kort daarop was het Jan van Dujn die een corner van Leon Houwer doeltreffend binnen knikte en daarmee de balans in het voordeel des Vogels deed doorslaan. Leon Houwer tekende zelf voor de 3-1 waarna de Valkenburgse buren kort daarna nog iets terug deden. Spannend werd het echter niet want de 10 Kooltuinboys lieten vervolgens na om de score nog verder uit te bouwen.

14/09/2019


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Heren 2 bekert verder

TWEEDE EEN BEKERRONDE VERDER

 

Je weet het dit seizoen nooit met het tweede. Goede potten worden afgewisseld met om het zo maar te zeggen, mindere opvoeringen. Tegen Scheveningen waarvan de mannen van Antoin Hoovers in de competitie recentelijk nog met 2-1 verloren triomfeerden de Vogels nu met 3-1 en fladderden een ronde verder in het toernooi om de Districtsbeker. Een mentale opsteker om het vertrouwen in eigen kunnen weer terug te winnen.

 

Aanvankelijk werd het een gelijk opgaand duel waarin de teams uit de beide vissersdorpen nauwelijks iets voor elkaar onder deden. Leon Houwer en Ogur Kaya waren dichtbij de openingstreffer maar deze bleef vooralsnog uit. Hij viel echter aan de andere zijde na een afgeslagen corner toen Ruben Roos vanuit een moeilijke hoek zijn slof doeltreffend tegen de knikker plantte en doelman Gert Jan Vlieland als –figuurlijk dan want Gert Jan is geen visser- het leer uit het netje mocht rapen, zij het met de nodige tegenzin.

 

De Vogels leken niet aangeslagen door deze tegentreffer. De vleugels werden gespreid en het leidde tot kort voor de warme thee tot de gelijkmaker. Ogur Kaya rukte op tot aan de achterlijn, sneed messcherp voor en via de ongelukkige verdediger Mike Scholten verdween het speeltuig in de touwen achter sluitpost Davey Oort. De balans was weer in evenwicht, 1-1.

 

In het tweede bedrijf kon het nog alle kanten uit. In dit geval de goede kant voor de gastheren. Het was Thomas Dijk die een voorzet op maat afleverde en Thijs van Kruistum het genoegen smaakte om eindelijk weer eens doeltreffend met de kop uit te halen, 2-1. In het Katwijkse hok had Hans Barnhoorn de plaats van Gert Jan Vlieland ingenomen. De jeugdige sluitpost van het derde elftal kon zich nauwelijks onderscheiden omdat zijn defensieve makkers voor hem weinig tot niets weg gaven. De volgende ronde in het bekertoernooi kwam in zicht maar kreeg pas echt gestalte toen Leen Heemskerk van een slordigheid in de Scheveningse formatie profiteerde. Met een geplaatste schuiver schoot hij zijn team naar de volgende ronde, 3-1.

 

Het was vandaag een tweede zoals wij het graag willen zien. Als team opererend en van eigen kracht uit gaan. Nu deze vorm vast houden om in de competitie voor elke opponent weer een tegenstander te zijn waarmee rekening moet worden gehouden.

 

19/11/2016


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media