HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Tweede bekert verder ondanks nederlaag

TWEEDE BEKERT VERDER ONDANKS NEDERLAAG

Dankzij een beter doelsaldo werd het tweede poulewinnaar ten koste van tegenstander Scheveningen. Het optreden tegen de mannen uit het andere vissersdorp was echter niet om over naar huis te schrijven en het team van Stefan Schaafsma leed een terechte 2-4 nederlaag op eigen bodem.

Op de zege van de bezoekers viel niets af te dingen. Over de hele wedstrijd genomen waren zij de betere ploeg en kwamen de roodwitten niet echt in hun spel. Vanaf de eerste minuut waren de gasten al dreigend en stelden doelman Gert Jan Vlieland op de proef. Deze moest zich na een kwartier al gewonnen geven na een trefzekere knal van Nabil Adadi. Scheveningen bleef de bovenliggende partij en de vogels wisten met moeite de schade beperkt te houden. Toch was de thuisclub twee keer dicht bij de gelijkmaker maar de voorzet van Thijs van Kruistum ging op twee meter voor de doellijn aan Robbin van Dijk voorbij. De tweede mogelijkheid werd na een hoekschop op de doellijn onschadelijk gemaakt en derhalve brak de rust met een verdiende 0-1 voor de bezoekers aan.

Scheveningen ging in het tweede bedrijf op de zelfde voet verder en bouwde door Mosjid Navarro de voorsprong uit. Het leek voor de vogels een kansloze missie te worden maar na goed doorzetten van diverse spelers was het uiteindelijk Thijs van Kruistum die uit een moeilijke hoek Mitchel Buijs passeerde en de spanning op de Kooltuin terug bracht. Lang duurde de Katwijkse vreugde niet want nadat een schot op de paal was beland was Nino van Rheen er als de kippen bij om Vlieland voor de derde keer te laten vissen. Over en uit? Nee dat nog niet want pas in het laatste deel van het duel kwamen de vogels vaker en beter uit hun nest en het was wederom de blonde spits Thijs die vallend de knikker prachtig binnen kopte, 2-3. Nog een spannende slotfase voor de boeg waarin de jacht op de gelijkmaker werd ingezet en er ruimte in het Katwijkse defenisieblok ontstond waarvan Scheveningen middels een snelle counter profiteerde. In eerste instantie wist Gert Jan Vlieland het harde schot nog te keren maar in de rebound voltrok Glay Hoekstra het definitieve vonnis, 2-4. De nederlaag had niet groter moeten worden anders had de volgende ronde van het bekertoernooi nog aan een zijden draadje gehangen.

17/09/2017


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media