HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2 bedwingt koploper Rijnsburgse Boys

KNAP GELIJKSPEL VAN TWEEDE TEGEN KOPLOPER RBB

De mannen van trainer Stefan Schaafsma toonden tijdens de intergemeentelijke derby tegen de ‘Uien’- buurman Rijnsburgse Boys – dat het in dit seizoen voor geen enkele tegenstander opzij hoeft te gaan. Eerder werd al van Quick Boys –toen samen met RBB koploper – gewonnen en vorige week werd Noordwijk in het bekertoernooi aan de kant geschoven. Derby’s lijken derhalve een extra dimensie voor het tweede te zijn om het gaspedaal tot op de bodem in te drukken. Het leverde vandaag een verdiende en verdienstelijke 2-2 op.

Dat RBB tot een van de sterkste teams van de afdeling behoort is wellicht mede te danken aan enkele routiniers zoals Bart-Jan Freke en Joey Zandbergen. Laatstgenoemde kende een vijftal goede seizoen in het vlaggenschip van de Rijnvogels. Spelers als Max Hudenpohl en Roy van Leeuwen beschikken over een dosis snelheid en techniek. Alles bij elkaar echter niet voldoende om de vogels in het eigen nest er onder te krijgen in een zeer open, mannelijke en aantrekkelijke pot voetbal. De eindstand mag dan ook verdiend worden genoemd. Wellicht mag de tegenstander met een boze blik naar Vrouwe Fortuna gluren want die liet hen in de steek toen paal en lat vogelgoalie Gert Jan Vlieland te hulp schoten. Anderzijds lieten de gastheren enkele mogelijkheden die rijp waren voor een treffer aan zich voorbij gaan.

Het begin was voor de gasten met snelle balbehandeling, vlotte counters en vroeg in het duel stond de 0-1 al op de teller. Geholpen door een ongelukkige captain Sander van der Gugten die later behalve zijn goede wedstrijd de aandacht nog enkele keren op zich zou vestigen. De vroege tegenvaller werd snel verwerkt en het duel kwam in balans. Dylan Guijt stelde sluitpost Koen Verlooy op de proef maar deze deed wat hij moest doen, de knikker uit het hok ranselen. Verder was hij paraat bij enkele gevaarlijke situaties voor zijn heiligdom dat voor de thee ongeschonden zou blijven. Ook Vlieland – eenmaal met een prima parade- werd voor de thee niet meer gepasseerd.

De vogels kwamen met ambities uit de kleedkamer en waren enkele keren gevaarlijk in de vijandelijke zestien maar de gelijkmaker bleef uit. Daarentegen leek de snelle counter waaruit Marc Magan de 0-2 binnen schoot een vroege knock-down voor de thuisclub maar het werd geen knock-out. Dat had het wel kunnen zijn als kort daarop de paal naast Vlieland geen redding zou hebben gebracht. De vogels toonden echter veerkracht en de kopbal van Sander van der Gugten na een hoekschop betekende de anschlustreffer daar waar kort tevoren Thijs van Kruistum zijn kopbal niet tot een treffer zag gepromoveerd. Sander had zich vervolgens tot de man van de wedstrijd kunnen laten kronen als hij uit kansrijke positie de bal niet naast een gapend leeg doel had geschoven. ‘Ik kreeg de bal onverwacht voor mijn voeten en stond iets verkeerd’ was de plausibele verklaring nadien.

Het bleef spannend en weer hadden de uien pech dat de lat in de weg hing. Deze ontstond overigens na een totaal verkeerde terugspeelbal vanaf het middenveld en zodoende was het pleit nog niet beslecht. Vlieland verrichtte nog even de redding van de dag om zijn team in de race te houden. Een spannende race waar bij de beide teams gelijktijdig over de finish gingen.Na een corner van Stef Onderwater verdween de bal na een luchtscrimmage in de uienbak. Kevin de Jong juichte maar volgens betrouwbare ooggetuigen was het een eigen doelpunt. Ach, wie maalde daar om aan Katwijkse zijde? Na een 0-2 achterstand hadden de mannen veerkracht getoond en werden met een verdiend punt beloond.

 

19/11/2017


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media