HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2 pakt driepunter in doelpuntrijk duel

Een goede helft genoeg voor het tweede

 Het tweede had tegen RVVH de smaak te pakken. Hercules uit Ridderkerk speelde een kansloze pot op de Kooltuin. In tegenstelling tot vorige week waarin trainer Stefan Schaafsma niet over spitsen kon beschikken om tegen Ter Leede punten te pakken had hij nu Robbin van Dijk en Chadion Melfor in de frontlinie. Het scheelde meer dan één slok op een borrel. RVVH werd derhalve de klos van de scherpschutters.

De start was voortvarend. Het uurwerk wees amper 20 minuten aan toen er al een 3-0 op het scorebord stond. Robbin van Dijk profiteerde van een verre uittrap van doelman Arie van der Niet die direct vanuit het middenveld in een dieptepass werd omgezet. Van Dijk liet doelman Donovan Leverstone het eerste Katwijkse visje uit het net halen. De teerling was geworpen. De vogelmachine draaide op volle toeren door. Jan de Bruin- prima op dreef- mocht vanaf 20 meter aanleggen voor een vrije trap. Hij deed dit zo loepzuiver dat het leer langs een aan de grond genagelde Leverstone in de verre hoek in de touwen smoorde. De Katwijkse koek was hiermee nog niet op. Chadion Melfor glipte langs zijn opponent, plaatste zuiver voor en Robbin van Dijk was wederom een trefzekere en gevierde man, 3-0. Zo, dat was me even een Kattuks kwartiertje. Nadat het gaspedaal even werd losgelaten profiteerde de opponent na een van de eerste uitvallen direct en Nourdy Mulder liet Arie van der Niet kansloos.

De gastheren bleven echter de bovenliggende partij en bijna had Jan de Bruin wederom succes met een pegel van 25 meter die de staande teisterde. De 4-1 bleek echter uitstel van executie want Chadion Melfor schudde enkele tegenstanders van zich af om vervolgens uit de draai een comfortabele 4-1 ruststand op de teller te brengen.

Zou het tweede bedrijf derhalve een formaliteit worden? Als de spits van RVVH iets scherper zou zijn geweest had hij direct na de thee de spanning terug kunnen brengen doch hij schoof het leer naast een vrijwel geslagen Van der Niet. Even een schrikmomentje dus. De schwung van de eerste helft was verdwenen en slechts sporadisch terug te vinden. Doelman van der Niet voorkwam in twee instanties dat de vijand dichterbij kon sluipen in een gelijkwaardige tweede helft. Toch wist Wilco Oudenaar zich na een fraaie actie vrij te draaien en de marge tot 4-2 terug te brengen. Chadion Melfor besliste kort daarna de pot met zijn fraaie tweede treffer. Na een maandenlang slepende blessure mocht de trefzekere spits van het vorige seizoen Thijs van Kruistum zijn opwachting maken. Zijn rentree kon hij in de slotfase echter niet bekronen met een voltreffer want zijn inzet werd door Leverstone knap gepareerd. Het kon de overwinningspret niet drukken en och, in het veen kijkt men niet op een turfje volgens een oud Hollands gezegde. Drie punten in de knip, prima toch na een goed optreden.

14/10/2018


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media