Heren 2 loopt weer tegen een zeperd aan

Off-day voor het tweede

Hoe wisselvallig kan een team presteren? Een schoolvoorbeeld hiervan is het tweede. Het lijkt bijna standaard te worden dat er na een overwinning weer een nederlaag volgt. Afgelopen zaterdag volgde er na de fraaie zege op Jodan Boys een regelrechte zeperd tegen Barendrecht. Na de 4-1 nederlaag kukelde het team van de tweede naar de 4e plek.

Over de eerste helft valt nauwelijks iets bloemrijks neer te pennen over de slechte performance van beide elftallen. Geen hartverwarmende laat staan bloedstollende momenten voor de beide doellieden. Slechts enkele plaagstootjes met name van Katwijkse zijde dat toch het meest dreigende team was. Afgaande tot aan het moment dat Barendrecht de score opende leken de vogels het team dat dit duel toch uiteindelijk naar zich toe zou kunnen trekken. Het werd anders toen Lionel Akata een corner zomaar in het Katwijkse nylon binnen tikte. Op slag van rust zou de schade groter lijken te worden. Na een snelle counter was een Barendrechter voorwaarts eerder bij het leer dan doelman Mitchell Zandbergen maar diens voorzet werd in buitenspelpositie via Lesley Kluivers binnen gewerkt. De arbiter van dienst had er het juiste oog in en keurde de treffer af. De vogels kwamen goed weg en de rust brak met beperkte averij aan.

Direct na de thee werden de zaken recht getrokken. Een sublieme actie van Sammy Zandbergen stelde Thijs van Kruistum in staat om beheerst de gelijkmaker achter Daniël Kumic te schuiven. Een opsteker van jewelste die echter binnen de minuut teniet werd gedaan. Een houdbaar schot liet doelman Mitchell Zandbergen –ware het een hete bitterbal- uit zijn handen vallen en Dennis Baan pakte deze late Sintsurprise dankbaar uit, 2-1. Een bittere pil. Vervolgens kwamen de vogels niet echt meer in hun normale doen. De dadendrang naar voren om een gelijkmaker te forceren werd afgestraft. De vrije ruimte die ontstond werd dankbaar door Ryan Bhawa benut en de strijd leek derhalve beslist. Dat was deze in wezen ook want schoten van Leen Heemskerk en Taufuk troffen netaan geen doel. Dat diep in de blessuretijd er nog een vierde treffer door de gastheren aan werd toegevoegd was nog een extra schepje zout in de Katwijkse wonde die vandaag weer open gereten werd.