HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2: Trein van het 2e dendert door

RIJNVOGELS 2 VLIEGT OVER ZWALUWEN HEEN

Trainer Stefan Schaafsma had het op het bord voor de wedstrijdbespreking duidelijk onderstreept geschreven: DE TREIN DENDERT DOOR. Zijn mannen hadden de boodschap begrepen. Na een mislukte seizoenstart met drie nederlagen op rij aan de (voetbal)broek heeft het team zich na een fraaie serie inmiddels op de vijfde plaats genesteld. Wat is het volgende station van de inmiddels op stoom zijnde trein?

Om in termen te blijven spreken: De locomotief met serienummer FCR 2-2017-2018 had een wagonlading vol kansen achter zich gekoppeld. Aan het eind van de rit was de wagon niet leeg want er waren ‘slechts’ vijf kansen benut daar waar een dubbel aantal treffers niet zou hebben misstaan. De Rijnvogels vlogen vele malen hoger dan de Zwaluwen uit Vlaardingen dat een zwaardere afstraffing bespaard bleef. De man die nog de meeste voldoening aan dit eenzijdige treffen over hield was Kevin de Jong. Met drie treffers was hij dit keer productiever in de frontlinie dan zijn maatje Thijs van Kruistum. Ach, wie ze er in jast doet er niet toe als ze maar hangen.

Het was dus zogezegd een redelijk eenzijdig duel waarin de gasten in het eerste bedrijf een en ander nog aardig konden bijbenen maar in de tweede helft naar het einde snakten. Jack de Jong opende de score al vroeg met het koppie. Nadat hij gemangeld was krulde Donaldo Sanches Silva het leer in de doelmond en Jack knikte raak. De opmaat naar  meer lekkers in de tijd van smullen in de Sinterklaastijd. Het liet nog even op zich wachten want Thijs knikte keihard naast na een voorzet van Stef en strandde na een dieptepass op doelman Ian Slagboom die de slagboom nog even voor hem dicht hield. Toch was de sluitpost geklopt toen Kevin zijn eerste mocht noteren. Na een rush van Leon Houwer legde deze de knikker panklaar voor en de spits beet gretig in het panklare hapje, 2-0. De opponent uit Vlaardingen was tussentijds niet verder gekomen dan het uitdelen van een paar speldenprikken die de solide Rijnvogeldefensie geen pijn deden. Met een gerust gevoel ging de team de rust in.

Direct na de warme thee op een kille dag was het al raak. Uit een vrije trap van Leon knikte Kevin in een kluwen van spelers de knikker in de vijandelijke touwen en daarmee was de ban wel zo’n beetje gebroken. De trein kwam op stoom en denderde regelmatig naar het Vlaardingse station en stopte bij nummer 4. Deze kwam tot stand na goed doorzetten van Stef en wederom had Kevin het koppie er bij. Het aantal kansen bleef zich aaneen reigen en de mooiste werden niet door Mike en Thijs verzilverd. Voor laatstgenoemde was het kort daarna niet moeilijk om Slagboom vanaf de kalkstip het verkeerde bos in te sturen na een overtreding binnen de zestien, 5-0. Dat de opponent de eretreffer – voor zover er eer aan viel te behalen- mocht aantekenen was na een uittrap van doelman Gert Jan. Diens trap werd door Edino Lima opgevangen en richting het verlaten doel verzonden en het leer zeilde over de balende sluitpost heen. Ach, het kon geen kwaad meer dus dit werd door iedereen met een glimlach af gedaan. Achteraf bezien dus een makkie voor hem team dat aanstaande zaterdag uit moet naar het altijd lastige Jodan Boys.

03/12/2017


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media