Heren 1: Tijd voor de winterstop

VVOG DRUKT RIJNVOGELS DIEPER IN DE ZORGEN

De winterstop komt wellicht op het juiste moment voor de Vogels. Een time-out die nodig is om even pas op de plaats te maken en te evalueren waarom het na een serie nederlagen in de gevarenzone is verdaagd. Waar ging het mis? In de defensie vielen soms onnodige gaten en de frontlinie schiep zich wel kansen maar scoort te weinig. Twee hoofdoorzaken waarmee de slechte positie op de ranglijst is verklaard. Ondanks het goede voetbal wat op de mat wordt gelegd. Maar daar koop je geen brood (punten) voor.

Op de helft van het seizoen hebben de mannen van trainer Hein van Heek alle tegenstanders leren kennen. Het is gebleken dat de Rijnvogels in goede doen zich in principe met elke opponent kan meten. Maar dat ‘in goede doen’ kwam er te vaak niet uit. Aan inzet ontbrak het niet want de jongens willen uiteraard graag winnen. In de uitwedstrijd tegen VVOG lukte het wederom niet daar waar de mogelijkheden wel degelijk aanwezig waren. Zeker omdat de Vogels minimaal de evenknie en soms zelfs de betere dan de gastheren waren en zich voor de rust zelfs de beste kansen schiepen. Die ene kans die VVOG kreeg kwam uit de lucht vallen. Na een snel genomen vrije trap was de Katwijkse defensie niet bij de les en Wilko Braam mocht alleen voor doelman Peter Messemaker de 1-0 binnen schuiven. Gezien het spelbeeld zouden de bezoekers zich nog geen zorgen hoeven maken met het tweede bedrijf nog voor de boeg.

Niets geleerd

De week er voor tegen Harkemase Boys werd er in de eerste minuut van de eerste helft en de eerste minuut van de tweede helft al vroeg door de tegenstander gescoord. Op sportpark De Sprockel herhaalde de geschiedenis zich in de eerste minuut van de tweede helft. Hadden de roodhemden vorige week hun lesje niet geleerd? Waar het door slordigheden fout ging weten de betrokken spelers zelf. Pernelly Bliya profiteerde dankbaar, 2-0. Weer een verloren pot?  Na de snelle aansluitingstreffer van Arno Dijkstra die een vrije trap van Jaap van Duijn bij de tweede paal binnen liep leek de strijd weer open. Maar de bal wilde er niet in. Enerzijds omdat de uitstekende doelman Frans Koornberg zijn hok met handen en vooral voeten en geluk schoon hield (Arno Dijkstra, Jop Verhagen) en diverse scrimmages en geblokte schoten niet in de vijandelijke touwen eindigden. Van Heek wisselde vroeg in de tweede helft zijn vleugelspelers Ogur Kaya en Jaap van Duijn in voor Jim Havenaar en Jop Verhagen. Zij vielen uitstekend in en zorgden voor de nodige dreiging. Aan de overzijde had doelman Messemaker een goede redding en de hulp van de paal nodig om nog in de race te blijven. De koers die nog niet gelopen leek omdat uit het slotoffensief van de tien Vogels nog de nodige mogelijkheden ontstonden. Maar de knikker wilde er niet in. Koornberg had weer een voetreflex in huis om Dijkstra van zijn tweede treffer af te houden en Rob Zandbergen trof van dichtbij de paal. Het zat dus weer eens niet mee met het geplaagde team dat Ricardo de Vlugt (2x geel waarvan 1x praten) vroegtijdig zag vertrekken om de douche te gaan testen. De douche was voor de Rijnvogels wederom behoorlijk koud vandaag.

FC Rijnvogels: Peter Messemaker, Bright Ampong-Zweistra, Kevin Wijmer (71: geblesseerd, Wouter Soomer) , Mart Spierdijk, Rob Zandbergen, Pieter van den Breggen, Romano van der Stoep, Ricardo de Vlugt, Ogur Kaya (64: Jim Havenaar), Arno Dijkstra, Jaap van Duijn (64: Jop Verhagen).vo-12 vo-2 vo-3 vo-4 vo-5 vo-9 vo-10 vo-11