Vrouwen 1| Tiental Rijnvogels ten onder tegen FC Eindhoven

Vroege rode kaart drukt groot stempel op de wedstrijd
Het ene verlies is het andere niet, maar het is wel duidelijk dat Rijnvogels op dit moment in de hoek zit waar de klappen vallen. Tegen FC Eindhoven waren de ploegen gelijkwaardig aan elkaar maar een discutabele vroege rode kaart voor Sanne van Beelen drukte een te groot stempel op het wedstrijdverloop. Hierdoor werd de wedstrijd vermoord en wisten de bezoekers in de tweede helft uit te bollen naar een 0-4 overwinning.
Rijnvogels startte solide aan de wedstrijd en tankte vertrouwen over de eerste twintig minuten. Het werd een schaakspel op het middenveld waarbij beide ploegen geen hele grote kansen wist te creëren. Rijnvogels had haar les geleerd van de grote nederlaag tegen SSS en tegen het op de counter loerende FC Eindhoven werd het kwaad vroeg in de kiem gesmoord. Tot de fatale 24e minuut toen Sanne van Beelen met de armen naast het lijf een inzet van de bezoekers van de lijn wist te halen. Leidsman Horst floot resoluut voor een strafschop en trok de rode kaart. Een beslissing waarover te twisten viel en die de angel uit de wedstrijd haalde.
De penalty werd benut, maar ondanks weer een tegenslag verweerde Rijnvogels zich kranig. De bezoekers uit de lichtstad hadden grote moeite om het spel te maken en de Kooltuinbewoners moesten zich even terugtrekken om de boel te organiseren. Na rust een georganiseerd Rijnvogels wat gokte op dat ene momentje, maar zich helaas zelf in de vingers sneed. Tweemaal ging het mis in de opbouw en na een uur spelen stond er opeens 0-3 op de borden. Wedstrijd gespeeld en dan wordt het met tien man de schade beperken. En waar misschien gedacht werd dat de ploeg het liet lopen, bleef de ploeg knokken maar kwam het niet meer echt tot goed aanvalsspel en wist FC Eindhoven uit een knappe kopbal ook de vierde treffer van de avond te noteren.
Helaas weer een verliespartij maar wel eentje met perspectief. Er stond vandaag een ploeg die voor elkaar knokte maar uiteindelijk weer een mokerslag moest verwerken, ditmaal in de vorm van een rode kaart. Helaas, want het was een mooie kans om punten te pakken. De komende weken treft Rijnvogels de grote ploegen uit de topklasse. Er staat dus een zware november maand op het programma. De realiteit is nu even zo en er zit maar een ding op: realistisch blijven, keihard blijven werken en het samen blijven doen.