HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Ted de Man geeft de JO14-3 voetbal les

Dinsdagavond hebben de jongens van de JO14-3 training gekregen van eerste elftal speler Ted de Man. Ted is de zwager van JO14-3 speler Sem dus de lijntjes waren erg kort. Sowieso is Ted de Man niet onbekend in het lesgeven in sport. Ted, personal trainer van beroep, geeft oa bootcamps, persoonlijke fitness begeleiding en heeft een eigen voetbalschool. Zoek het maar even op: www.personaltrainerteddeman.nl
De opkomst was dinsdagavond groot. Alle jongens waren aanwezig dus had de zwa van Sem 14 jongens onder zijn hoede. Na een kort praatje én een rondje rondom het veld werd de training gestart. Ted had alles al van te voren uitgezet dus men kon in 1 stuk door met alle oefeningen.

Motoriek
Bij de eerste oefening werd gebruik gemaakt van “de ladder”. Korte dribbelpasjes en sprongetjes in verschillende varianten. Goed voor de motoriek en hoewel de meesten er toch wat moeite mee hadden, was dit een leuk begin van de training.

Reactievermogen
Daarna volgde een oefening waarbij iedere speler een stok vasthield en deze rechtop op de grond vasthield. Dribbelend op de eigen plek stonden de jongens in een cirkel opgesteld. Bij commando “links” liet iedereen de eigen stok los om de stok van de linker buurman te pakken. Kunst was om geen één stok te laten vallen. Toen “rechts” ook om de hoek kwam kijken, werd het alweer een stuk lastiger.

Pass & trap
Vervolgens had Ted een leuke pass & trap oefening in petto die telkens een beetje moeilijker gemaakt werd gedurende de oefening. Een goede inspeelpass, het 1-tweetje, vragen om de bal, opengedraaid aannemen van de bal. Alles liet hij even voorbij komen.

Positiespel
als 1 na laatste oefening speelden 2 groepen een positiespel in een zeer kleine ruimte. Drie tegen drie met 1 kameleon. En dan valt het niet mee om de bal tien keer naar elkaar over te spelen. Romano vd Stoep, speler van het eerste elftal én jeugdtrainer van de JO19-1 kwam nog even kijken en had er wel vertrouwen in dat die tien keer na een paar keer herhalen wel gaat gebeuren!

Afronden
Tenslotte werd de training beëindigd met een mooie afrond oefening. De spelers passten naar een soort trampoline die op z’n kant gezet was, waarna de bal die terugkwam in één keer op de goal geschoten moest worden. In het begin was het even wennen en kreeg Wessel geen bal, maar toen iedereen een paar keer geweest was, vielen er serieus mooie doelpunten te noteren.

Het uur was werkelijk waar om gevlogen en alle spelers bedankten trainer Ted de Man voor de onwijs gave training. Ook namens alle ouders ontzettend bedankt voor deze training!

25/09/2018


Alle wedstrijdverslagen van Geen categorie

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media