Teamspirit brengt Rijnvogels JO13-4 winst op HVV JO13-9 (3-0) 5-1

Vandaag 1 april, en nee tis geen grap de vroege wedstrijd van 8:45 tegen HVV JO13-9 op ons eigen Kooltuin. Met nog 3 wedstrijden zijn de mannen van Rijnvogels helaas nog steeds rode lantaarndrager. Op de 10e plek met 15 wedstrijden en 7 punten maar heeft men UDO JO13 nog in het vizier die gelijk aantal punten staat maar 2 wedstrijden minder heeft gespeeld. Op een mooie 6e plek staat HVV met 17 punten uit 14 wedstrijden.
In de uitwedstrijd op het statige Diepput in Den Haag werd een 0-1 voorsprong door HVV omgebogen in een 3-1 verlies, waar met name de goals uit corners vielen. Rijnvogels speelde daar niet eens onaardig maar teveel kansen werden gemist en de goals van de tegenstander werden bijna weggegeven zo makkelijk ging dat.
Tijd dus voor revanche onder leiding van Sander Rietveld, die vandaag extra gespannen was omdat hij door rapporteur Gerard Bol werd gevolgd.
Op veld 4, heerlijk echt gras en wat vochtig door de regen, werd er om 8:45 afgetrapt met de volgende 11 spelers Doel Mark, Verdediging Yoran, Stef, Tim en Feddi, Middenveld Daan, Arres, Jordan, Voorin Thijs, Andries en Stefan. Reserve Thomas. Afwezig vandaag Wesley.
Jan heeft de opstelling iets verandert door Arres wat meer vanuit het middenveld te laten komen en Andries met z’n snelheid voorin. Voor de rest weinig bijzonderheden.
Al snel in de wedstrijd zijn de bedoelingen duidelijk, Roland heeft de mannen waarschijnlijk goed getriggerd in de kleedkamer want ze knallen er direct boven op en HVV weet niet wat hen overkomt.
Is het de klasse vandaag van Rijnvogels of de afwezigheid van de spelers van HVV, laten we het natuurlijk maar op het eerste houden en in de 1e paar minuten volgen een aantal grote kansen voor Rijnvogels bij 1 op 1 op de keeper, Thomas lukt het tot 3x(!) toe niet de bal tussen de palen te krijgen en ook Andries schiet recht in de handen van de keeper. HVV daarentegen probeert er wel uit te komen maar achterin geeft de verdediging geen krimp.
De backs Feddi en Yoran zitten bovenop hun tegenstanders en Tim als centrale verdediger weet veel weg te werken en als dat al niet lukte weet Stef met z’n snelheid de ruimte achter de verdediging uitstekend te bewaken.
Ook Mark staat attent bij een enkele situaties. Aanvallend blijft Rijnvogels druk zetten en uiteindelijk wordt Andries via Thijs weggestuurd en weet met een prachtig diagonaal schot de bal over de keeper in het doel te werken. Eindelijk de goal die tot dan toe zeer verdiend te noemen is. (1-0)
Maar HVV komt ook na dit doelpunt nauwelijks eruit en Rijnvogels weet met Arres, Daan en Jordan vanuit het middenveld weet de ene aanval na de andere te produceren.
De 2e goal van de wedstrijd komt ook na een prima combinatie van de voeten van Stefan die vanaf de rand van het strafschopgebied wordt aangespeeld en in één keer uithaalt op de goal en de keeper niet bij kan komen. Wat een goal!! (2-0)
HVV probeert met de moed der wanhoop nog aan te vallen maar telkens zit er wel een Rijnvogels voet tussen, het team blijft keihard knokken met elkaar voor het resultaat en dat is prachtig om te zien!!!
Vlak voor rust weet Rijnvogels een cruciale 3e goal te maken met Daan in een hoofdrol, hij weet vanaf de zijkant aan de bal te komen en dribbelt het strafschopgebied binnen. Hij probeert vanaf de zijkant de bal richting doel te schieten maar raakt een tegenstander, hierdoor maakt de bal een curve en beland deze draaiend in de verre hoek!! (3-0)
En zo fluit vlak daarna Sander voor de rust in een verder prima sportieve wedstrijd,
In de rust worden de mannen op hun scherpte gewezen, al was die 1e helft echt geweldig om te zien en staan we met 3-0 voor het kan zomaar weer anders zijn in die 2e helft!!! Blijven werken en knokken met elkaar als team dan moeten de 3 punten binnengesleept worden!!!
Zo begint de 2e helft en weet HVV wat het te doen staan en dat is aanvallen, en dat doet men ook met name de 1e 10 minuten waarbij Rijnvogels ietwat zoekende is, zonder echt grote kansen weg te geven. Tot een scrimmage voor het doel van Rijnvogels bijna de 3-1 oplevert maar weet de verdediging en uiteindelijk Mark deze te voorkomen.
Na dat moment begint Rijnvogels weer wat meer uit de schulp te kruipen en kan HVV niet meer zo vaak uitkomen ook omdat hun krachten afnemen.
Rijnvogels begint weer beter te combineren en bij een aanval via Daan en Stefan gaat de bal via een arm van een HVV speler. Dit was in het strafschopgebied en Sander wijst ook gedecideerd naar de stip, PENALTY!! Na wat geharrewar en onduidelijkheid mag Daan uiteindelijk de pingel nemen, hij schiet hard maar tegen de keeper maar uiteindelijk gaat ie ook via de keeper in de goal……..pfffewww (4-0!) Zo staat het in enkele minuten van bijna 3-1 nu 4-0 en kunnen we de wedstrijd wel als gelopen beschouwen.
Toch weet HVV er nog een goal uit te persen, via de linkerflank van HVV wordt een speler weggestuurd in de diepte en Tim wil de bal buiten spelen maar dat lukt hem net niet. De bal gaat via de speler precies de goede richting op waardoor hij kan doorlopen. Tim probeert nog wel te corrigeren maar het kwaad is al geschied en de speler weet Mark te verschalken. (4-1)
Helaas kan gebeuren, met nog 10 minuten op de klok moet dat geen probleem meer zijn. Sterker nog Rijnvogels neemt de rest van de wedstrijd gewoon in handen en weet de ene aanval na de andere eruit te persen. Daan weet de score nog op te voeren door een actie vanaf rechts in te zetten en vrijwel op de achterlijn weet hij alsnog de doellijn met een prachtig laag schot te passeren. Wat een doelpunt!!!! Z’n 3e van vandaag!!!! (5-1)
En zo weet men het eindsignaal te halen, een 5-1 overwinning behaald als TEAM, wat een spirit wat een werklust. Werkelijk niemand uitgezonderd, dit was een TEAMprestatie van formaat.
Uiteindelijk blijkt op het moment van schrijven dat we iig voor even de rode lantaarn uit handen hebben gegeven aan UDO. Weliswaar hebben zij nog 2 wedstrijden tegoed maar niet egen de makkelijkste dus wie weet.
Met nog 2 wedstrijden te gaan moeten de mannen maar alles uit de kast halen en kijken waar het schip strand. Het zou iig al mooi zijn als we nog minimaal 1x 3 punten zouden kunnen bijschrijven aan het totaal. Niet gemakkelijk maar zeker niet onmogelijk. Dit team kan alles maar soms ook niets, men moet in zichzelf geloven en keihard met z’n allen werken voor het resultaat dan is er zeker nog wat mogelijk tegen de komende tegenstanders Blauw Zwart uit en Graaf WillemII/VAC thuis.