HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2: Super kwartiertje genoeg voor tweede

Tweede schiet lekker uit de slof

Na een ongelukkige nederlaag tegen Noordwijk stond er nu een tweede dat de zaken graag recht wilde zetten. Zonder het scorende spitsenduo Thijs van Kruistum en Kevin de Jong werd Forum Sport over de knie gelegd. Forum Sport, vorig seizoen debutant waartegen twee keer met 2-0 van werd verloren. Tijd dus om de zaken recht te breiden en een plooitje glad te strijken.

Het leek aanvankelijk al snel mis te gaan toen Sander al binnen twee minuten aan de noodrem moest gaan hangen en de onvermijdelijke sanctie heet dan een pingel te zijn. Deze werd met een harde en droge knal door Laurens Bentvelzen achter een kansloze Mitchell Zandbergen gepoeierd. Een vroege dreun die lang nadreunde want het tweede kwam maar moeizaam in het ritme en de Voorburgers dicteerden de wedstrijd. Zij verzuimden echter om afstand te nemen en derhalve bleven de vogels een ruimere achterstand bespaard. Toen echter na een dieptepass de snelle Roy van Leeuwen niet zelfzuchtig was en de knikker panklaar op het bordje van Corné Dijkuizen legde kwam doelman Wilco Vermeer in actie. Geen dankbare want hij mocht het leer uit het netje vissen na de min of meer onverwachte gelijkmaker. Een opmaat voor de vogels om wat lekkerder te gaan ballen. Bijna zou nog voor de thee de 2-1 een feit zijn maar na een fraaie aanval eindigde deze met een carambole naast de staander. Tijd voor een bakkie.

Na de warme opkikker zou het de wedstrijd van Roy van Leeuwen worden. Zonder zijn andere makkers tekort te doen was hij toch de man die het verschil maakte. Kort na de thee denderde de vogeltrein in korte tijd over de gasten heen en beslisten in een stief kwartiertje de wedstrijd. Daar waar het er in de eerste helft totaal niet naar uitzag lukte nu ineens alles. Roy legde binnen twee minuten de 2-1 achter Vermeer. Zijn volgende assist op Corné betekende nummertje drie en de koek was nog niet open smaakte naar meer. De Forummers waren even van het padje en doelman Vermeer illustreerde dit om te talmen met een uittrap. Gelijk wij zo vaak in de Champions League en het WK zagen hoe topdoelmannen klooiden was dit een verkeerd voorbeeld voor de Voorburgse sluitpost. De attente Leon Houwer profiteerde dankbaar en pakte dit cadeautje simpel uit, 4-1. De roodwitte trein denderde door en de in vorm verkerende Roy werd onreglementair gestuit op weg naar nieuw succes. Aanvoerder Sander die vroeg in de,match een pingel veroorzaakte mocht zich nu rehabiliteren. Beheerst stuurde hij Vermeer het verkeerde bos in, 5-1. Een stand die gezien de eerste helft nauwelijks was te bevroeden. De opponent was in het veld bepaald niet de mindere en scoorde via een rappe uitval en een snoeiharde kopbal van Eduardo Saurwald de 5-2 tegen de touwen maar verder lieten de vogels het niet komen. Als het vizier wat scherper had gestaan was de score nog hoger uitgevallen maar uiteindelijk waren de mannen van Stefan Schaafsma dik in hun nopjes met de royale overwinning. Het kan verkeren in anderhalf uur tijds.

29/09/2018


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media